Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parada Clătitelor la Moneasa

Moneasa a fost din nou în sărbătoare pentru că sâmbătă și duminică (27-28 .07.2019) tigăile s-au încins din nou la căldura plitelor acolo pe aleia principală a stațiunii de la poalele munților Codru Moma. Parada Clătitelor de la Moneasa, este cea mai apreciată sărbătoare de peste an care se desfășoară anual în Stațiunea Moneasa, astfel încât de fiecare dată se adună aici mii de oameni, atât din județul Arad cât și din județele limitrofe, din Timiș, Bihor, Hunedoara și Alba, fără să mai amintim pe cei care sunt la tratament în stațiune.

Parada Clătitelor la Moneasa
Comentează 0

Moneasa este întotdeauna locul unde sărbătoarea și frumosul își dau mâna cu natura, cu verdele pădurilor care fac din acest loc unul dintre cele mai atractive obiective din județul Arad. Și de această dată, atât Primăria Moneasa, cât și Centrul Cultural Județean Arad s-au implicat în organizarea unui program cultural artistic deosebit de frumos.

Dacă în ziua de duminică a răsunat muzica populară peste Moneasa, iată că seara de sâmbătă a fost dedicată muzicii ușoare românești, și aici nu ne rămâne decât să felicităm organizatorii pentru faptul că au făcut o bucurie imensă tuturor celor care în sufletele noastre am rămas aceeași români și iubim ceea ce este românesc. Cred că este de bun augur acest fapt pentru că tinerii noștrii au atâta nevoie de o muzică autentică, o muzică a bunului simț, pentru că astăzi lumea este asaltată de o muzică comercială, o „muzică de tot felul”, iar acest lucru dăunează grav poporului român ca entitate și cultură, iar tineretul este tentat să trăiască acea muzică vulgară care îi este servită pe tavă de așa ziși artiști din diferite colțuri de țară. Nu copiii noștri sunt de vină pentru muzica pe care o ascultă și o trăiesc, ci acei care permit o astfel de muzică, fără nici o valoare sentimentală sau educativă, ci mai degrabă o muzică care incită. Ceea ce dați tinerilor aceea vor primi cu siguranță. Dați-le o muzică autentică, frumoasă și aceea o vor asculta pentru că ascultând-o o vor îndrăgi.

Spectacol reușit

Iată că Centrul Cultural Județean exact acest lucru face și este de apreciat faptul că încearcă o revenire spre autentic și frumos spre adevăratele valori culturale. Dați-le tinerilor pe posturile radio și TV cântece cu Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Angele Similia și alții din generația de acum și nu va trece mult timp și manelele și alt gen de muzică orientală sau... vor dispărea în timp. Cu cât sunt mai multe festivaluri de muzică ușoară sau folk, cu atât vor fi tot mai mulți și mai tineri care să trăiască acest gen muzical.

Moneasa a fost gazda unui program artistic deosebit de frumos prin concursul interpreților de muzică ușoară Gabriel Dorobanțu, Corina Chiriac și Nelu Slev, care au susținut un program cu adevărat artistic cu șlagăre muzicale din anii 80. Ceea ce a atras atenția a fost publicul într-un număr foarte mare și de toate vârstele, ceea ce ne duce cu gândul că autenticul și frumosul nu au dispărut încă. A fost atât de plăcut să vezi oameni chiar și mai în vârstă bucurându-se și retrăind muzica care le-a făcut tinerețea frumoasă. Mulțumim Centrului Cultural Județean Arad pentru faptul că face tot posibilul ca frumusețea noastră culturală să se păstreze și duce mai departe prin proiectele care le desfășoară, tradiția, portul și muzica Românească care ne reprezintă ca națiune.

După terminarea programului muzical, tinerii au așteptat tunul cu spumă, pentru a se distra în continuare, într-o mare de spumă.

 

 

Articole asemanatoare