Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O contabilă și doi administratori de firme, auzați că au plănuit să înșele statul cu sute de mii de lei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a doi administratori de firme și o contabilă, acuzați de evaziune fiscală sau complicitate la evaziune fiscală.

O contabilă și doi administratori de firme, auzați că au plănuit să înșele statul cu sute de mii de lei
Comentează 0

Conform unui comunicat al procurorilor, inculpatul Csany Matei Laszlo, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise de către alte firme, în valoare totală de 239.160 lei, reprezentând achiziţii de bunuri, fără ca acestea să aibă la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 77.149 lei.

Același suspect este acuzat în alt caz, cu prejudiciu ceva mai mic. Ar fi înregistrat facturi totale de 243.602 lei, pentru achiziții fictive de bunuri, cu un prejudiciu de 74.581 lei.

Inculpata Pătcaş Mihaela Ramona, în calitate de contabilă, a acceptat înregistrarea facturilor, notelor de recepţie şi bonurilor de consum ”cunoscând că mărfurile nu au intrat efectiv în gestiunea societăţii”. Contabila l-a ajutat astfel pe șeful ei să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale în ambele cazuri.

Totodată, procurorii în acuză pe Moroşteş Vasile Iustin, administrator al unei firme, că în perioada 01.01.2011 – 30.09.2011 a emis facturi fiscale către o altă societate în valoare de 174.238 lei, în scopul deducerii în mod nelegal de către administratorul acesteia (Csany Matei Laszlo) de cheltuieli nereale şi TVA, producând un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 52.206 lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalul Arad pentru soluționare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite