Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nelu Tătaru: După 15 mai se va circula pe baza unei declarații verbale, dar motivul deplasării va trebui dovedit cu un act

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că din 15 mai, după ridicarea stării de urgență, la ieșirea din localitate nu mai trebuie declarație pe propria răspundere scrisă, ci doar de o declarație verbală și o dovadă a locului în care mergem.

Nelu Tătaru: După 15 mai se va circula pe baza unei declarații verbale, dar motivul deplasării va trebui dovedit cu un act
Comentează 0

„Dupa 15 mai romanii vor circula fara acea declaratie pe proprie raspundere in interiorul localitatii, dar vor respecta anumite precautii, trebuie neaparat respectate”, a precizat Tătaru.

„În afara localitatii se poate iesi doar din motive bine intemeiate - mergem sa ingrijim pe cineva, un copil, mergem la o anumita proprietate pe care o avem, la munca campului. (...) Deocamdată ne-am gandit ca va fi verbala (declaratia pe propria raspundere - n.red.) si sa putem dovedi cu ceva , un act de proprietate de exemplu. Trebuie  sa facem dovada pentru acest motiv intemeiat, sa dam o adresa unde mergem si atunci se poate verifica”, a explicat ministrul Sănătății.

Potrivit setulu ide măsuri publicat de Ministerul de Interne propuse pentru perioada de după 15 mai, românii vor avea voie să circule în afara localităților, dar pentru anumite activități sunt impuse condiții.

Sursa: realitea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite