Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul Mediului doreşte împuşcarea a 140 de urşi şi 94 de lupi

Ministerul Mediului a anuţat zilele acestea că supune dezbaterii publice, aşa cum cere legea, proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urs și lup, în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante.

Ministerul Mediului doreşte împuşcarea a 140 de urşi şi 94 de lupi
Comentează 0

Ministerul Mediului consideră că urşi şi lupii reprezintă un pericol pentru oameni şi pot produce pagube materiale asupra culturilor agricole, animalelor domestice şi a altor bunuri. Ministerul Mediului dă asigurări în ceea ce priveşte cotele de derogare şi că acestea nu ar afecta ecosistemul: „Derogările nu se acordă dacă există riscul ca acestea să aibă un impact negativ semnificativ de ordin calitativ sau cantitativ asupra populaţiei care face obiectul derogării. Conservarea durabilă a habitatelor naturale şi a speciilor de carnivore mari, în conformitate cu prevederile Directivei "Habitate", este o prioritate majoră în strategia autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, iar în acest context sunt necesare o serie de măsuri concrete” , se arată în referatul de aprobare emis de Ministerul Mediului.

Pe cealaltă parte, mai multe ONG-uri condamnă această măsuri şi susţin că aceste cote de derogare ascund de fapt interesele industriei vânătorii de trofee. Aceştia susţin că aceste specii sunt în pericol datorită degradării şi fragmetării habitatelor naturale, nivelului de acceptanţă în rândul cetăţenilor și a grupurilor de interese și de braconaj. În momentul de faţă, s-au strâns într-o singură zi 24.000 de semnături pentru renunţarea la împuşcarea urşilor şi a lupilor, obiectivul ONG-ului fiind de 25.000 de semnături.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite