Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Majoritatea teraselor din municipiu funcţionează ilicit, potrivit Poliţiei Locale

Potrivit Poliţiei Locale, majoritatea teraselor din municipiu funcţionează ilicit. Asta, în condiţiile în care din cele peste 50 de terase, doar 19 au obţinut acordul de ocupare al domeniului public.

Majoritatea teraselor din municipiu funcţionează ilicit, potrivit Poliţiei Locale
Comentează 0

„În urma identificărilor efectuate pe teren, rezultă faptul că în oraș există peste 50 de terase. Dintre acestea, doar 19 dețin acord de ocupare a domeniului public, act ce trebuie obținut înainte de deschiderea terasei. Taxa de ocupare a domeniului public se plătește pe metru pătrat pe zi, astfel cã există interes din partea patronilor pentru amânarea cât mai mult posibil a obținerii acordului. Fără acordul de ocupare a domeniului public furnizorii de servicii de alimentație publică nu-și pot obține nici orarul suplimentar de funcționare și nici autorizația de alimentație publică a terasei, deci funcționează total ilicit. În această situație se află majoritatea teraselor, inclusiv cele din centrul orașului.

Având în vedere debutul sezonului cald, pentru aducerea în legalitate a firmelor cu terase, în această săptămână începe verificarea acestora în teren, de către Direcția Generală Poliția Locală, prin Compartimentul Activitate și Control Comercial.

 În mod regretabil, din constatările Poliției Locale rezultă faptul că agenții economici fac demersuri pentru obținerea acordului de ocupare a domeniului public, a orarului de funcționare și a autorizației de alimentație publică a terasei, doar după controlul polițiștilor locali; amânarea depunerii documentației aferente pentru ocuparea zilnică a domeniului public de către terase, creează un prejudiciu bugetului local”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Agenții economici care doresc să consulte Hotărârea Consiliului Local 586/2021 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad pot accesa pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, la adresa www.primariaarad.ro Consiliul Local/Hotărâri.

„Facem mențiunea că în luna iulie a anului trecut, în urma controalelor și verificărilor efectuate de polițiștii locali, adică în plin sezon estival, 43 de terase aveau obținută documentația necesară de funcționare”, mai spun poliţiştii locali.

 

        

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite