Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Joe Biden a depus jurământul şi a devenit cel de al 46-lea preşedinte al SUA

Democratul Joe Biden a depus, astăzi, jurământul, devenind cel de al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americi. Având în vedere că a împlinit 78 de ani, va fi cel mai bătrân preşedinte al SUA. Vicepreședintele Kamala Harris a depus de asemenea jurământul, devenind prima femeie vicepreşedinte, cu şanse destul de mari ca peste patru ani să devină prima femeie preşedinte al Statelor Unite, în condiţiile în care Biden susţine că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Joe Biden a depus jurământul şi a devenit cel de al 46-lea preşedinte al SUA
Comentează 0

Evenimentul a avut loc în centrul capitalei federale americane, cu măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare, scrie realitatea.net. Ceremonia a avut loc în absenţa lui Donald Trump, preşedintele care a pierdut alegerile dar nu a vrut să-şi recunoască înfrângerea.

„Dragi americani, este ziua Americii, este ziua democrației americane, este o zi a speranței. America a făcut față schimbărilor. Astăzi celebrăm nu doar triumful unui candidat, ci o cauză a democrației. Poporul, voința poporului a fost ascultată și a fost pusă în practică. Am înțeles din nou că democrația este prețioasă, este fragilă, iar în acest moment democrația a ieșit la suprafață. De astăzi, pe acest pământ sfânt, unde în urmă cu câteva zile violența a zguduit fundația acestei națiuni, ne-am revenit ca o națiune, sub Dumnezeu, indivizibilă, pentru un transfer pașnic de putere, așa cum o facem de câteva secole, privind cu încredere înainte la modul nostru american de viață neliniștit și optimist”, a spus noul preşedinte, conform realitatea.net.

Mandatul lui Joe Biden se anunţă a fi unul dificil, având în vedere că moşteneşte o ţară scindată, în care reconcilierea pare a fi imposibilă în momentul de faţă.

Intraţi AICI pentru detalii.

Foto: GettyImages


Scrie un comentariu

trimite