Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jandarmii taie în carne vie după bătaia dintre suporterii UTA-ei şi cei ai lui Dinamo; 52 de persoane – INTERDICŢIE de un an pe stadioane

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara taie în carne vie după bătaia de duminică de la Arad, între suporterii UTA-ei şi cei ai lui Dinamo. Pe lângă amenzile aplicate celor implicaţi, 52 de persoane au primit interdicţie la competiţiile sportive timp de un an. Oare a meritat?

Jandarmii taie în carne vie după bătaia dintre suporterii UTA-ei şi cei ai lui Dinamo; 52 de persoane – INTERDICŢIE de un an pe stadioane
Comentează 0

„În urma meciului de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad și FC Dinamo București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara a sancționat contravențional 52 de suporteri, cu amendă în valoare totală de 9900 lei și s-a luat asupra acestora măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Suporterii au fost sancționați pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice. De asemenea, a fost sancționat contravențional organizatorul, cu două amenzi în valoare totală de 5.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii în ceea ce privește efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu făclii, torțe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene; precum și pentru depășirea numărului maxim de spectatori prezenți în arenă, în contextul actual al pandemiei de COVID-19.

Pentru a evita producerea unor incidente care ar putea atrage răspunderea contravențională, (întrucât pe lângă amendă li se poate aplica și măsura complementară a interzicerii accesului la competițiile sportive de fotbal viitoare) recomandăm suporterilor următoarele:

  • să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă;
  • să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente”, transmit jandarmii timişoreni.


Scrie un comentariu

trimite