Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Îți dorești o afacere online? Iată de ce ai nevoie de un domeniu web

Ideea de a lansa o afacere pe Internet surade unui numar din ce in ce mai mare de oameni si daca stam putin si ne gandim este un lucru cat se poate de firesc in conditiile in care vorbim despre un mediu cu un foarte mare potential pentru comert si nu numai.

Îți dorești o afacere online? Iată de ce ai nevoie de un domeniu web
Comentează 0

Lansarea unui proiect online insa presupune parcurgerea unor pasi deosebit de importanti, alegerea si inregistrarea unui nume de domeniu fiind de departe unul dintre cele mai importanti. Chiar daca in teorie de cele mai multe ori lucrurile ne pot parea destul de simple, cert este faptul ca multi oameni vad acest proces de lansare al unei afaceri pe Internet drept unul destul de descurajator. Cu toate acestea insa, daca ai luat totusi decizia de a merge mai departe, trebuie sa ai in vedere faptul ca este necesar sa parcurgi cativa pasi deosebit de importanti pentru evolutia si succesul unei afaceri online.

Domeniile web au o importanta mai aparte, insa acest lucru probabil ca nu mai reprezinta o noutate pentru tine. Domeniile web nu reprezinta altceva decat niste adrese virtuale, acele adrese pe care utilizatorii le introduc in bara de cautari si care ii redirectioneaza mai departe catre diverse site-uri. Alegerea unui nume de domeniu reprezinta in conditiile actuale un lucru foarte important avand in vedere ca acesta reprezinta practic o identitate a unei afaceri online. Iata asadar de ce este important sa acorzi o atentie mai deosebita domeniului web pe care il alegi pentru viitoarea ta afacere.

 

Domeniul web reprezinta o identitate virtuala a afacerii tale.

Chiar daca la o prima vedere poate parea o comparatie exagerata, de fapt un domeniu web asta reprezinta in realitate. Atunci cand un utilizator introduce adresa web a unui site in bara de cautari a motoarelor, acesta va fi redirectionat in mod automat inspre site-ul cu pricina. Practic, modul in care ai ales numele de domeniu poate spune o multime de lucruri, desigur in mod indirect despre site-ul pe care il administrezi. Asadar, este mai mult decat esential sa iei in calcu lalegerea unui nume de domeniu cat mai serios si desigur cat mai usor de reamintit (scurt si fara introducerea unor simboluri).

 

Domeniul web reprezinta o componenta esentiala pentru ca un site sa poata functiona.

Probabil unul dintre lucrurile cele mai importante de retinut despre domeniile web este faptul ca niciun site nu poate exista in forma sa finala pe Internet daca acesta nu beneficiaza de un nume de domeniu inregistrat la companiile de profil. Serviciile de inregistrare domenii sunt foarte raspandite la ora actuala, astfel ca regasirea acestora cu siguranta nu mai reprezinta o problema pentru niciun viitor webmaster. Domeniul web, alaturi de serviciile de gazduire web reprezinta doua dintre acele componente esentiale fara de care niciun site web nu ar putea exista in mediul online. Concomitent cu alegerea unui nume de domeniu pentru viitoarea ta afacere, este important sa se opteze si pentru o extensie potrivita, in functie de destinatia serviciilor pe care le oferi.

           


Scrie un comentariu

trimite