Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incident militar între SUA și Iran: A fost lansată o rachetă

Incident militar periculos între două vase de război ale SUA și Iran, țări aflate în relații tensionate după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Incident militar între SUA și Iran: A fost lansată o rachetă
Comentează 0

O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare în direcţia unui vas aparţinând Gardienilor Revoluţiei din Iran care se apropiase periculos de poziţia sa, în apele Golfului Persic P.

Distrugătorul USS Mahan "a avut o interacţiune neprofesională" luni cu o navă a Gardienilor Revoluţiei în timp ce traversa apele internaţionale în Golf, a menţionat locotenentul Rick Chernitzer, precizând că nu a fost primul incident de acest gen.

Nava iraniană a ajuns la circa 1.000 de metri de UUS Mahan, care a lansat iniţial mesaje de avertizare şi apoi o rachetă de semnalizare. În cele din urmă, nava iraniană s-a îndepărtat, a relatat purtătorul de cuvânt militar american.

La începutul lui martie, Pentagonul a criticat comportamentul "neprofesional" al navelor militare iraniene, după o serie de incidente survenite în strâmtoarea strategică Ormuz. Washingtonul denunţă de altfel cu regularitate "hărţuirea" navelor sale de către cele iraniene.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran s-au intensificat după instalarea la Casa Albă a noului preşedinte american Donald Trump, în ianuarie.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite