Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Început de an școlar cu distanțare socială și program decalat (FOTO/VIDEO)

Deschiderea anului școlar a implicat măsuri de siguranță și în acest an, la unele licee programul festivității de deschidere a fost decalat iar la alte școli a existat distanțare socială. Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a fost prezent încă de duminică, în locația viitorului campus al Liceului Baptist. „Onorat să fiu invitat la deschiderea noului an școlar în locația viitorului campus al Liceului Baptist Arad! Prima deschidere de an școlar pe un șantier și primul șantier cu fanfară! Mult succes tuturor!”, a afirmat Călin Bibarț. 

Început de an școlar cu distanțare socială și program decalat (FOTO/VIDEO)
Comentează 0

Festivitatea de deschidere a anului școlar la Colegiul Național „Moise Nicoară”, a fost organizată cu distanțare socială și a durat mai puțin de o oră, la eveniment luând cuvântul directorul adjunct Maria Haș, maiorul Ionuț Șandru, din partea Jandarmeriei Arad, care a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele asociației elevilor, Radu Preda și rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Coralia Cotoraci.  „Felicitări domnilor profesori, colegilor mei, care, în acest an școlar, nu au dat dovadă numai de profesionalism, ci și de dăruire și de dorință de a continua profilul profesional al acestei școli. Emoțiile sunt prezente și la mine și la noi toți. Sănătate multă, să revenim la o școală și la un parcurs normal, firesc, uman, fără a mai avea probleme la nivel local și global”, a spus Maria Haș, directorul adjunct al colegiului.

În anul acesta care a trecut, care a fost un an deosebit de greu, cred că nu este cineva dintre noi care să nu își dorească să revedem acest moment de întâlnire fizică și de școală face-to-face. În primul rând vreau să felicit și să mulțumesc conducerii Colegiului Național «Moise Nicoară» pentru implicarea și măsurile active care s-au luat astfel încât gradul de risc și de îmbolnăvire atât pentru elevi cât și pentru profesori să fie unul minim. Pentru că s-au luat atât măsuri active cât și măsuri interactive pentru ca măsurile de siguranță să fie păstrate cât și calitatea învățământului care se face la Colegiul Național «Moise Nicoară», cel mai de prestigiu colegiu din județul Arad, să rămână aceleași. Vă doresc un an plin de sănătate și să păstrați măsurile de siguranță, care sunt necesare, astfel încât gradul de risc epidemiologic să rămână unul scăzut, și să aveți un an în care Bunul Dumnezeu să vă ocrotească pașii, să vă dea sănătate și mult, mult succes, în dublă calitate, și din partea Universității de Vest «Vasile Goldiș» și din partea asociației părinților Colegiului Național «Moise Nicoară». Vivat, crescat, floreat!, a spus Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

La Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” programul a fost decalat pe orele 9, 10 și 11, pentru elevii de liceu, respectiv ciclul primar și ciclul gimnazial pentru a fi evitată aglomerarea în curtea liceului. Și la acest colegiu, sublocotenent Zaharescu Gabriel, al IJJ Arad, a transmis mesajul ministrului de Interne. 

Am văzut bucuria copiilor, bucuria revederii în curtea școlii noastre. Până acum, ne întâlneam toate clasele, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, cam 1500 de copii avem în școală. Din păcate, condițiile din 2021 nu ne-au permis să fim cu toții împreună, de aceea am organizat festivitatea de deschidere a anului școlar pe cele trei cicluri de învățământ. Școala a fost înființată în 1812, prin urmare în 2021 începe a 209-a generație”, a spus Sorin Haiduc, directorul colegiului. 

Mesajul inspectorului școlar general Marius Gondor poate fi citit AICI. 

 

Galerie foto (32)


Scrie un comentariu

trimite