Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încă 13,7 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Arad

În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Judeţean Arad a fost aprobat proiectul ,,Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Arad”, pentru a fi finanţat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 13.741.117,23 lei (inclusiv TVA).

Încă 13,7 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Arad
Comentează 0

„Avem proiecte de 52 milioane de euro din fonduri europene pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, în condiţiile în care Guvernul României a alocat 0 lei pentru aparatură şi dezvoltarea spitalului din Arad. Acest proiect de accesibilizare a serviciilor medicale în ambulatoriu face parte din strategia noastră de realizare a unui spital mai eficient, de asigurare a unor servicii medicale mai eficiente”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în parteneriat, cu lider de proiect Ministerul Sănătăţii, iar ca parteneri Consiliul Judeţean Arad, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Orăşenesc Ineu. Consiliul Judeţean va beneficia de 8.885.127,78 lei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de 4.810.080,45 lei, iar Spitalul din Ineu de 45.909,00 lei. Sumele sunt destinate pentru modernizarea Ambulatoriului (CJA), respectiv pentru echipamente medicale (cele două spitale).

De asemenea, în cadrul aceleiaşi hotărâri, s-a aprobat contribuţia proprie a Consiliului Judeţean, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului: 177.702,57 lei.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite