Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Imaginile cu un cal tras de un BMW au devenit virale! Șoferul care a filmat scena și cel vinovat de abuz împotriva animalelor, aspru amendați

Ploaie de sancţiuni după o filmare care a devenit virală pe Internet. În filmarea postată pe Radar Botoşani se vede cum un cal era legat în spatele unui autoturism BMW aflat în mişcare. Indignat de întreaga scenă, un tânăr a filmat de la volanul unui microbuz şi a postat imaginile în mediul online. Ceea ce nu a luat în calcul, însă, a fost faptul că acesta filma cu telefonul în mână în timp ce conducea şi a şi depăşit pe o porţiune de drum cu linie continuă. Tânărul şi-a şters postarea la scurt timp, însă aceasta a fost repostată de administratorul grupului de Facebook.

Imaginile cu un cal tras de un BMW au devenit virale! Șoferul care a filmat scena și cel vinovat de abuz împotriva animalelor, aspru amendați
Comentează 0

Imaginile cu acest incident filmat au ajuns ulterior şi în posesia poliţiştilor botoşăneni, care au început cercetări pe două planuri. Abuzul faţă de cal a fost preluat de cei de la Poliţia Animalelor, în timp ce şirul de nereguli din trafic ce apar în filmare au fost preluate de cei de la Poliţia Rutieră, scrie Ziarul de Iași.

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, polițiștii s-au sesizat şi au identificat șoferii implicați, aceștia fiind aspru amendați. Astfel, conducătorul auto care a legat animalul de mașină a fost sancționat contravențional cu suma 435 lei pentru nerespectarea regulilor de circulație privind conducerea animalelor de povară. De asemenea, acesta s-a mai ales cu o amendă de 3000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor minimale de bunăstare specifice cabalinelor.

Nici cel care a filmat nu a scăpat de sancţiunile poliţiştilor rutieri. „Conducătorul auto care a filmat evenimentul a fost sancționat contravențional cu 725 lei amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării pe 90 de zile, pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice fără dispozitiv mâini libere şi depășire neregulamentară”, a precizat comisar șef de poliție Silion Anca, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite