Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FILM DOCUMENTAR ELABORAT CU PROFESIONALISM

Fără îndoială, COLEGIUL NAȚIONAL „MOISE NICOARĂ” are o notoritate, ce a depășit mult granițele patriei, o notorietate impusă nu numai prin strălucita ei istorie, prin profesorii ei de top și prin cei mai buni elevi din zonă, dar și prin importante inițiative, ce o sigularizează în conclavul învățământului preuniversitar arădean.

FILM DOCUMENTAR ELABORAT CU PROFESIONALISM
Comentează 1

Filmul documentar, LANSAT în urmă cu două zile,  în somptuoasa Sală Festivă a școlii, intitulat  ARAD-LOCURI, OAMENI, FAPTE, putea să fie un exercițiu didactic, lăudabil în sine, un exemplu al unei dorite colaborări a profesorilor și a elevilor acestei prestigioase  instituții de învățământ. Dar FILMUL este mult mai mult, constituind o abordare a Aradului, realizată cu sprijinul unor specialiști ai TELEVIZIUNII NAȚIONALE, în special, prin contribuția evidentă a lui DORU IONESCU, un binecunoscut realizator și producător TV, care a și reușit performanța de a obține dificila aprobare a „șefilor” săi,  privind difuzarea acestuia, de două ori, pe canalul național de televiziune. Este de fapt un film de 53 de minute despre locurile încărcate de istorie ale unui Arad, văzut prin oameni și faptele lor. Apreciem susținerea financiară a acestui proiect de către Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean, de fapt vicepreședintele IONEL BULBUC, prezent la lansarea filmului, mi-a înfăţişat două propuneri foarte bune și anume, vizionarea acestui film în toate liceele arădene și, prin plasarea acestuia pe site-ul Consiliului, să se promoveze Aradul, la modul profesionist, realizându-se astfel un autentic act de cultură.

Filmul are în atenție nu numai istoria Aradului, ci și a localităților din JUDEȚ, care prin fapte și oameni, au înscris pagini memorabile în devenirea prin timp a acestora.

Desigur, meritul filmului este de a reuni DOCUMENTE DE ARHIVĂ prezente în Muzeul arădean cu IMAGINI edificatoare despre locuri și oameni, care au făcut istorie și care continuă, în PREZENT, să aibă izbânzi în domenii fundamentale, precum industrie, cultură,  învățământ, sport.

Precizăm că nu ne propunem „să povestim” filmul, ci să semnalăm un eveniment cultural, ce trebuie apreciat ca inițiativă și realizare, onorând COLEGIUL NAȚIONAL „MOISE NICOARĂ”, care poate constitui un model instituțional nu numai prin actul educațional în sine, ci și prin succesele elevilor săi, coordonați de profesori, cei mai mulți dintre ei, autentice personalități în domeniile lor de competentă.

Și aceste rânduri se doresc o pledoarie pentru o largă vizionare a acestui FILM, în care se deslușesc doar câteva imagini despre o BIBLIOTECA, recent restaurantă, credem unică în țară, dar puțin cunoscută,  care trebuie introdusă în „circuitul”nu foarte multor izbânzi de anvergură ale Aradului actual.

Lizica Mihuţ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite