Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Fără penali în funcţii publice”: plângere penală pentru europarlamentarul USR Vlad Botoş

Scandal mare în USR Arad, care s-a lăsat şi cu o plângere penală pe numele europarlamentarului Vlad Botoş pentru fals în înscrisuri oficiale. Plângerea a fost formulată de către consilierul local ales pe listele USR Curtici, Marcel Pilan, care reclamă un abuz al USR Arad, respectiv al preşedintelui formaţiunii, Vlad Botoş.

„Fără penali în funcţii publice”: plângere penală pentru europarlamentarul USR Vlad Botoş
Comentează 0

În urma rezultatelor alegerilor electorale din septembrie, Marcel Pilan se afla pe un loc eligibil pentru funcţia de consilier local, dar acesta a fost sunat de preşedintele USR Curtici, Cosmin Carja, că nu va fi validat de către conducerea centrală a partidului şi că va fi exclus. Ba mai mult, acestuia nu i s-a adus la cunoştinţă de către conducerea centrală motivul pentru care s-a decis ca acesta să nu fie validat, lucru total în contradicţie cu statul USR care prevede ca în aceste cazuri cel vizat să fie chemat în faţa unei comisii şi să i se expună toate abaterile pentru care va fi exclus.

În data de 30.09.2020, către Primăria Curtici a fost trimisă hârtia oficială cu aleşii din partea USR Curtici semnată de Vlad Botoş în calitate de preşedinte, pe care Marcel Pilan nu se regăsea, cu toate că acesta încă era membru USR la acea vreme. Pilan a fost notificat printr-o scrisoare primită în data de 07.10.2020 că în data de 05.10.2020, acesta a fost exclus din USR. Bineînţeles că acesta a contestat decizia, dar nu a primit un răspuns în acest sens până în prezent. Aşadar, în data de 30.09.2020, Marcel Pilan încă era membru USR şi a îndeplinit din punct de vedere legal toate condiţiile pentru a ocupa funcţia de consilier local al oraşului Curtici, motiv pentru care trebuia să se regăsească pe hârtia oficială trimisă către Primaria Oraşului Curtici. În acest sens Marcel Pilan a depus o plângere penală împotriva USR Arad şi a preşedintelui partidului, Vlad Botoş pentru fals în înscrisuri oficiale.

Bineînţeles că Marcel Pilan a atacat în instanţă invalidarea sa, expunând toate motivele de mai sus, iar Tribunalul din Arad i-a dat câştig de cauză. De asemenea, Tribunalul i-a validat inclusiv mandatul de consilier local, decizia fiind definitivă.

„Am crezut că USR este un partid de tineri, care vor cu adevărat să schimbe clasa politică din România, care își respectă membrii, care respectă cetățenii și nu comite abuzuri. Pot să spun că m-am înşelat. Toate acestea le-am făcut că să trag un semnal de alarmă și pe viitor cei care comit astfel de abuzuri, să se gândească de două ori înainte de a-și bate joc de munca cuiva. Menționez că în toată această campanie electorală care a durat o luna de zile am fost alături de “domnul” Carja Cosmin, pas cu pas, stradă cu stradă, l-am ajutat să-și facă campanie electorală și după ce s-a văzut cu sacii în căruță mi-a întors spatele. Astfel de oameni trebuie niciodată să mai fie aleşi în fruntea urbei noastre”, a declarat consilierul local Marcel Pilan. 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite