Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul "Gala Bute, în care este judecată fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea, alături de alţi şapte inculpaţi, sub acuzaţia de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute
Comentează 0

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute.

Din pedeapsă se scade perioada petrecută de Elena Udrea în arest preventiv şi la domiciliu.

Împotriva Elenei Udrea au fost formulate 3 capate de acuzare: luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false. Ea a fost achitată pentru ultima acuzaţie.

Elena Udrea are de achitat 900.000 de euro către doi martori (banii de mită) şi opt milioane de lei către stat (prejudiciul creat prin organizarea Galei Bute).

Sentinţa nu este definitivă. Verdictul completului de trei judecători de la Înalta Curte, Angela Dragne, Leontina Șerban și Florentina Dragomir, poate fi atacat la Secţia de 5 judecători a Înaltei Curţi.

Ce pedepse au primit ceilalţi inculpaţi:

Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Gala Bute" la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite