Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipamentul moto, un strict indispensabil pentru deplasarile cu motocicleta

Chiar daca sezonul cald se apropie de final, acest lucru insemnand temperaturi care vor scadea constant si vreme in general capricioasa, trebuie sa recunoastem faptul ca, cu greu ne putem desparti de motocicletele proprii, chiar si in aceasta perioada. In timp ce deplasarile cu motocicleta reprezinta pentru unii o necesitate stricta pentru a ajunge la diverse destinatii, exista o categorie de conducatori moto pentru care deplasarile cu aceasta reprezinta o adevarata pasiune.

Echipamentul moto, un strict indispensabil  pentru deplasarile cu motocicleta
Comentează 0

Indiferent insa de motivul pentru care achizitionam un astfel de vehicul, cert este faptul ca exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere inainte de a ne urca pe aceasta. Cel mai important este desigur echipamentul moto, fara de care nu ar trebui sa circulam niciodata, indiferent de circumstante sau oricat de grabiti am fi.

Chiar daca poate multi conducatori moto considera echipamentul un moft, in realitate, acesta reprezinta unicul care poate face diferenta dintre viata si moarte in cazul unor coliziuni. Echipamente moto putem regasi astazi pretutindeni, chiar si in cadrul magazinelor online de profil, unul dintre cele mai renumite in acest sens fiind FMracing.ro, magazin online unde ai posibilitatea de a regasi echipament de protectie de calitate, de la producatori de renume. Haideti insa sa vedem de ce este atat de important acest echipament moto?

Echipamentul moto ofera conducatorilor de motocicleta un plus de siguranta.

Atunci cand se vorbeste despre echipament moto, cu siguranta primul lucru care ne trece prin minte este siguranta. In fond acesta este motivul principal care ar trebui sa ne determine de fiecare data sa purtam echipamentul moto atunci cand circulam cu motocicleta. Chiar daca echipamentul moto este privit de catre multi conducatori moto ca fiind inconfortabil, mai ales pe timpul sezonului cald, este important de retinut faptul ca acesta este unicul lucru care ne poate oferi un plus de siguranta atunci cand circulam cu motocicleta. Indiferent ca vorbim despre casca moto (care de altfel este obligatorie prin lege), despre manusile moto, despre cizme sau despre geaca moto, cert este faptul ca fiecare dintre acestea contribuie la deplasari cu motocicleta mult mai sigure. Cazaturile cu motocicleta se intampla de cele mai multe ori la viteze destul de mari, astfel ca fara purtarea echipamentului moto, conducatorii se pot alege cu rani destul de grave sau chiar cu deces. Purtaarea intregului echipament insa reduce semnifictiv riscul ranirilor avand in vedere ca acestea sunt constituite din materiale foarte rezistente la cazaturi, chiar si pe suprafete foarte abrazive cum este si asfaltul.

Asadar, de ce este atat de important echipamentul moto?

Daca lasam deoparte acele aspecte care tin de legislatie si care ne obliga practic sa purtam in permananta casca moto, va trebui sa constientizam ca la mijloc este vorba despre sanatatea fiecaruia dintre noi. Echipamentul moto si alegerea acestuia ar trebui sa fie un capitol pe care sa il tratam intotdeauna cu responsabilitate in conditiile in care acesta poate face o diferenta uriasa in situatiile neprevazute care pot aparea pe sosele. Mai mult decat atat, trebuie sa intelegem ca indiferent de experienta de condus dobandita, fiecarte dintre noi ne putem confrunta cu situatii neprevazute in timpul deplasarilor cu vehicule sau autovehicule.


Scrie un comentariu

trimite