Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dorința de a face sport se face tot mai simțită

Dorința de a face sport se face tot mai simțită
Comentează 0

 Vremea bună din această vară, ba chiar și din acest început de toamnă, duce din ce în ce mai mult, la ” exodul” de pe teritoriul impus de această nenorocită pandemie spre spațiile verzi, locuri de joacă , spre orice loc amenajat sau mai puțin amenajat , unde se poate face sport.

După-amiaza de ieri a fost una superbă, soare, fără caniculă, vreme ce a adunat pe terenul ”3 Colegi” din Bujac diferite grupuri , de la copii până la adulți, la miuțe, antrenamente sau pur și simplu , partide de fotbal-tenis. Cum baza sportivă din Bujac a scăpat , ca prin minune, de represaliile față de tot ce înseamnă loc pentru practicarea sportului, aceasta este invadată non-stop nu numai de iubitorii de sport din Bujac , ci și din alte cartiere ale Aradului.

Sorin Botiș, fostul căpitan al UTA-ei este permanent pe acest gazon, fie cu mașina de tuns iarbă, fie cu tăvălugul, fie manevrând instalația de udare a covorului de iarbă, fie , pur și simplu ca jucător. Și cum Sorin are mulți prieteni precum și grupe de copii pe care le pregătește, mereu se găsesc echipe formate ad-hoc sau altele care nu au loc de joacă care, cu permisiunea lui Sorin și fără taxă ,organizează evenimente sportive sau antrenamente pe ” 3 COLEGI”.

Ieri , un prieten al lui Sorin , fost fotbalist ( nu neapărat de performanță), Radu Iancu , și-a adus prietenii și au alcătuit două echipe de minifotbal de câte 6 jucători fiecare. La partidă s-au înscris și ” profesioniștii” Sorin Botiș și Ciprian Mateias, unul într-o echipă , celălalt în alta ( pentru echilibru). Și s-au angajat 100% la efort, ba mai mult, Sorin a trecut și în poartă la un moment dat crezând că prin statura lui va împiedica seria de goluri înscrise de echipa lui Mateias. Undeva în apropierea porții adverse, organizatorul , Radu Iancu, își îndemna din teren coechipierii, să lupte mai mult pe durata celor două reprize de câte 20 de minute fiecare, pentru ca efortul să facă loc bunătăților de vânat care-i așteptau la repriza a III-a , la Baza ” Botiș Capitan's Dream”.

Pe cealaltă jumătate de teren , două grupe din pepiniera Olimpie Bujac, supravegheate de Eric Wild erau inițiate în tainele fotbalului. În spațiul de la intrarea spre vestiare, alți copii jucau tenis cu piciorul. În tribune, părinți sau simplii trecători își împărțeau privirile , fiecare spre zona aleasă.

Ce poate fi mai frumos într-o splendidă după -amiază de toamnă, fără politică , fără înjurături, cu marea dorință de a evada din ghearele acestei spurcate pandemii?

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite