Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din lipsă de muncitori, o fabrică din Arad a „recrutat” patru roboţi; spre deosebire de oameni, lucrează șase zile pe săptămână, în două schimburi

Eaton a implementat la fabrica din Arad patru roboți mobili autonomi (AMR) de la producătorul danez Mobile Industrial Robot pentru optimizarea proceselor intralogistice prin economisirea de timp și orientarea angajaților către sarcini mai putin solicitante fizic, dar mai valoroase și mai bine remunerate. Principalele provocări ale fabricii Eaton din Arad au fost deficitul de personal și manipularea unor sarcini grele cu risc de afecare fizică a angajaților, scrie economica.net.

Din lipsă de muncitori, o fabrică din Arad a „recrutat” patru roboţi; spre deosebire de oameni, lucrează șase zile pe săptămână, în două schimburi
Comentează 0

Înainte de implementarea roboților AMR, transportul componentelor la liniile de asamblare și preluarea produselor finite erau gestionate de angajații fabricii care utilizau stivuitoare manuale sau electrice.

Confruntându-se cu astfel de probleme, compania și-a îndreptat atenția către automatizare. În prima etapă au fost implementați doi roboți mobili autonomi MiR200. Aceste echipamente autonome pot transporta încărcături cu o greutate de 200 kg și se pot deplasa cu o viteză maximă de 4 km/h. În 2022, inginerii fabricii au adăugat în flotă alți doi roboți MiR500 care pot transporta încărcături de până la 500 kg și se pot deplasa cu o viteză de 7,2 km/h.

Următoarea implementare este în curs de realizare. Fabrica Eaton va avea și un robot MiR250, care va gestiona livrarea și colectarea produselor într-o nouă unitate de asamblare.

Mai trebuie spus că fabrica Eaton din Arad este prima unitate din România care a implementat roboții mobili autonomi MiR. Roboții MiR de la fabrica Eaton din Arad lucrează șase zile pe săptămână, în două schimburi.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: economica.net


Scrie un comentariu

trimite