Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Diferențele între un pacient Covid și unul infectat cu noua tulpină: E doar o chestiune de timp până va deveni dominantă

Tulpina virulentă de Covid-19 din Marea Britanie ar putea deveni, în scurt timp, dominantă inclusiv în România. Momentul în care se putea interveni pentru a opri răspândirea noii tulpini a trecut deja, iar noul virus face ravagii în comunitate, dovadă cazurile depistate deja de autorități.

Diferențele între un pacient Covid și unul infectat cu noua tulpină: E doar o chestiune de timp până va deveni dominantă
Comentează 0

"Are o viteza mai mare de transmitere decat celelalte, e doar o chestiune de timp pana va deveni tulpina dominanta", atrage atentia medicul Marius Geanta, presedintele Centrului pentru Inovatie in Medicina.

Insa, in ciuda faptului ca se raspandeste mai rapid, infectia cu tulpina din Marea Britanie nu da o forma diferita de boala, scrie ziare.com. Prin urmare, si tratamentul folosit de medicii romani in cazul celor depistati cu noua tulpina este identic cu cel pe care il administreaza pacientilor infectati cu tulpinile clasice de COVID-19.

"Nu e nimic diferit, forma de boala pe care o determina este aceeasi. De altfel, pe semne clinice, nici nu poti sa iti dai seama ca e vorba despre o alta tulpina decat cea clasica. Abordarea terapeutica e identica. Exista, la ora actuala, un mic studiu care se face in Marea Britanie, care arata un nivel mai mare de mortalitate in cazul noii tulpini. Ramane sa vedem daca asa stau lucrurile", a explicat medicul Marius Geanta.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite