Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce își schimbă numele Filarmonica de Stat Arad; cum se va numi pe viitor și cine a inițiat proiectul

Filarmonica de Stat Arad, una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din județ, își schimbă numele. Asta, în condițiile în care, pe ordinea de zi a ședinței CLM de vineri, la punctul 10, se află un proiect de hotărâre în acest sens.

De ce își schimbă numele Filarmonica de Stat Arad; cum se va numi pe viitor și cine a inițiat proiectul
Comentează 0

Spre deosebire de celelalte proiecte de hotărâre supuse la vot, toate inițiate de primarul Călin Bibrț, proiectul care face referire la Filarmonică a fost inițiar de consilierii locali Ionel Bulbuc (care este și viceprimar), Mariana Cismașiu, Laura Andreș, Gheorghe Furău, Antoanela Naaji, Adina Dumitrean și Anca Stoenescu, adică de consilieri din ambele tabere din CLM.

„Analizând Raportul serviciului de specialitate din partea Centrului Municipal de Cultură Arad, înregistrat cu nr. 265/27.01.2020, analizând avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Arad, având în vedere prevederile art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, ținând seama de prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 112/1999 prin care Filarmonica de Stat Arad se declară de interes public local, trecând sub autoritatea Consiliului Local Arad, procesul verbal nr. 68 încheiat în  cadrul ședinței Consiliului Administrativ al Filamonicii de Stat Arad în data de 27.01.2020, în urma căreia s-a hotărât modificarea denumirii Filarmonicii de Stat Arad în Filarmonica Arad [...]

Art. 1. Se aprobă schimbarea denumirii «Filarmonica de Stat Arad» în «Filarmonica Arad».

Art. 2. Prezenta Hotărâre se duce la îndeplinire de către Filarmonica de Stat Arad și serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad și va fi comunicată tuturor celor interesați prin grija Serviciului Administrație Publică Locală”, se arată în proiectul de hotărâre.

De altfel, în referatul de aprobare se arată că Filarmonica de Stat Arad este o instituție publică de concerte care este finanțată exclusiv din bugetul local și a cărei activitate se desfășoară strict în Municipiul Arad, fiind o instituție de interes local, astfel încât sintagma de „de Stat” urmează să fie eliminată.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite