Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coronavirus în Europa: în cea de a treia săptămână din aprilie urmează cea mai mare rată a deceselor; care este situaţia în România

Potriviut unui studiu, cea mai dură rată de deces din cauza coronavirusului se va înregistra în Europa în a treia săptămână din aprilie: vor muri peste 150.000 de oameni, informează comisarul.ro, care citează Telecinco/Rador. Potrivit aceleiași surse, România și Cehia ar fi la jumătatea perioadei de criză.

Coronavirus în Europa: în cea de a treia săptămână din aprilie urmează cea mai mare rată a deceselor; care este situaţia în România
Comentează 1

Universitatea Washington a lansat  noi estimări pentru Europa cu privire la coronavirus: 151.680 de rezidenți vor muri și va exista o penurie semnificativă de paturi de spital și de ventilatoare, scrie Telecinco, citată de Rador.

Noul studiu susține că, deși Italia și Spania au depășit vârful epidemiilor lor, Marea Britanie este încă la început, se confruntă cu un număr tot mai mare de decese.

Astfel, țările care se apropie de vârf sau se apropie rapid de vârful crizei în acest val al epidemiei includ Olanda, Irlanda, Austria și Luxemburg. Republica Cehă și România sunt la jumătatea traiectoriilor așteptate. Alte națiuni, cum ar fi Marea Britanie, Germania, Norvegia și Grecia, sunt încă într-un stadiu incipient în traiectoria lor și se vor confrunta cu o creștere rapidă a ratei de decese când vor ajunge la vârf în perioada maximă între a doua și a treia săptămână a lunii aprilie.

În Europa, rata maximă zilnică de decese de la COVID-19 se va înregistra în a treia săptămână a lunii aprilie. În plus, pandemia se va răspândi din sudul continentului, potrivit unui nou studiu condus de Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății (IHME) al Universității Washington din Seattle (SUA).

Intrați aici pentru detalii: https://www.comisarul.ro/articol/breaking/cea-mai-dura-rata-de-deces-din-cauza-coro_1086927.html

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite