Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conducerea PSD cere amânarea alegerilor de la Arad; Căprar răspunde: „Motivul invocat de dumneavoastră este nestatutar și neavenit” / UPDATE: Tripa îi sare la gât

E scandal cât casa la PSD Arad. Dacă zilele trecute cele două tabere, una grupată în jurul lui Dorel Căprar, actualul președinte al filialei, iar cealaltă în jurul senatorului Mihai Fifor, se acuzau reciproc de toate relele din partid, astăzi, în joc a intrat și conducerea centrală a social-democraților, care a cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât amânarea alegerilor programate să aibă loc mâine, la Salonul de Evenimente Helen. Motivul invocat? Președintele interimar Marcel Ciolacu și/sau secretarul general interimar Paul Stănescu ar fi dorit să fie prezent/prezenți la Arad, dar mâine le este peste putință...

Conducerea PSD cere amânarea alegerilor de la Arad; Căprar răspunde: „Motivul invocat de dumneavoastră este nestatutar și neavenit” / UPDATE: Tripa îi sare la gât
Comentează 3

Update 1 Tripa îi sare la gât

Secretarul executiv al PSD Arad, deputatul Florin Tripa, a trasmis presei un comunicat în care îl face cu ou și cu oțet pe șeful său direct. Aceasta califică gestul lui Căprar de a nu asculta ordinele venite de la București ca fiind „un precedent periculos care ar putea avea repercursiuni disciplinare grave asupra PSD Arad” care ar plasa organizația „într-un cadru ilegal și nestatutar”.

„Este esențial de precizat încă de la început că însăși convocarea Conferinței Județene Extraordinare, la fel ca și criteriile de selecție ale delegaților cu drept de vot se fac în mod unanim în urma dezbaterilor în forurile superioare ale Partidului Social Democrat. Sigur că după consultări la vârf, se emit hotărări oficiale în acest sens care sunt transmise apoi în terioriu. Situația este valabilă în toată țara și nu există derogări de la acest model, nici interpretări fanteziste ale statutului. Nerespectarea acestor norme interne, transmise pe cale ierarhică, pot atrage consecințe periculoase asupra întregii organizații, care pot merge pe linie disciplinară până la dizolvarea filialei Arad. Organizarea unei Conferințe Extraordinare la Arad, în afara prevederilor statutare și deciziilor CEX național plasează pe cei care adoptă asemenea decizii în offsaid față de orice normă de legalitate și bună funcționare internă”, afirmă Tripa care susține că președintele PSD Arad ar face acum o tentativă disperată de a se agăța în mod forțat de putere, scoțând practic PSD Arad de pe harta națională a Partidului Social Democrat” și susține că „orice scrutin intern care se va desfășura pe 7 februarie la Arad, fără aprobarea conducerii centrale a PSD este nul”. În încheiere, Tripa îl atacă frontal pe Căprar întrebând retoric: „De ce trebuie să sufere atâția oameni din cauza vanității și inconștienței unei singure persoane?”, după care susține că este mandatat de conducerea centrală să facă un apel la rațiune și cere organizarea „în condiții riguros statutare a Conferinței Județene Extraordinare și la data stabilită.”

 


Anunțul cu privire la doleanțelor conducerii centrale a fost dat publicității de Florin Tripa, pe pagina sa de Facebook de Florin Tripa, unul dintre aliații senatorului Fifor. Tripa a postat adresa de la București, semnată de Ciolacu și Stănescu, în care se arată că: „Având în vedere situația politică actuală, care impune prezența conducerii PSD la București, pentru organizarea activităților politice din perioada imediat următoare, conducerea partidului a decis amânarea Conferinței Extraordinare a Organizației Județene PSD Arad. În acest sens, pentru a asigura prezența conducerii naționale a partidului la lucrările Conferinței Extraordinare, data conferinței va fi stabilită de comun acord.

Mai pe românește, președintele și secretarul general au încercat să-i impună lui Căprar amânarea alegerilor.

Dacă vreți, puteți să veniți, dacă nu, stați acasă

Decizia luată de la București nu a fost însă pe placul actualului președinte care bate cu pumnul în masă și le transmite șefilor interimari ai partidului că alegerile vor avea loc mâine, fie că le convine, fie că nu le convine. În răspunsul trimis de Căprar, se arată, nici mai mult, nici mai puțin că motivul invocat pentru amânarea alegerilor este „nestatutar și neavenit”.  „Îmi pare rău să constat că motivul dumneavoastră pentru amânarea Conferinței Extraordinare Județene este nestatutar și neavenit, cel puțin având în vedere faptul că și alte organizații județene ale partidului au desfășurat alegeri interne fără prezența vreunui reprezentant al conducerii centrale a partidului, prezență care este de dorit, dar nu este obligatorie”, se arată în adresa semnată de Dorel Căprar. Adică ceva de genul, dacă vreți să veniți, puteți să veniți, dacă nu, stați acasă, că ne descurcăm și fără voi.

În comunicatul trimis presei, Căprar este însă mai diplomat, dar mesajul este același, mâine vor avea loc alegeri la PSD Arad.

„În această după amiază, mi-am exprimat regretul, printr-o adresă transmisă președintelui interimar Marcel Ciolacu și secretarului general interimar Paul Stănescu, pentru faptul că nu reușesc să participe la Conferința Extraordinară de alegeri a Organizației Județene PSD Arad, programată pentru data de 7 februarie, de la ora 17.00.

Mi-aș fi dorit ca la această conferință să poată participa și reprezentanți ai conducerii centrale, dar cu toate acestea, nu putem accepta o amânare a alegerilor în cadrul PSD Arad, având în vedere decizia Comitetului Executiv Național și cea a Comitetului Executiv Județean, care în data de 4 februarie 2020 a stabilit data și ora organizării Conferinței extraordinare. Este nestatutar să amânăm organizarea alegerilor, încălcând astfel decizii ale forurilor de conducere la nivel central și la nivel județean. Mai mult, această conferință județeană nu suferă amânare, având în vedere că suntem în mare întârziere cu deciziile interne ce trebuie adoptate pentru buna organizare a alegerilor locale, având de stabilit inclusiv listele de candidați pentru primării, consilii locale și consiliul județean.  Așadar, vineri, 7 februarie 2020, va avea loc Conferința Extraordinară de alegeri a PSD Arad, unde sper, totuși, că domnul președinte Marcel Ciolacu sau domnul secretar general Paul Stănescu ne vor face onoare să fie prezenți, având în vedere că în aceste zile întreprind vizite în Transilvania”, se arată în comunicatul trimis de Căprar.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite