Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cionca face un rechizitoriu la adresa politicilor populiste promovate de PSD

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PNL, face, într-o postare pe Facebook, un adevărat rechizitoriu la adresa politicilor populiste promovate de PSD.

Cionca face un rechizitoriu la adresa politicilor populiste promovate de PSD
Comentează 0

„Asistăm în ultimele săptămâni la o avalanşă de populism din partea PSD. Gratuităţi peste gratuităţi, privilegii speciale pe care acest partid le pretinde în gura mare.

Ne întrebăm: de ce nu a fost PSD la fel de generos acum un an când conducea România, ce-i drept, dezastruos?!

De ce nu s-a gândit atunci PSD la persoanele defavorizate, la românii cei mai săraci, la copiii care nu au posibilitatea să înveţe?

PSD a lăsat spitalele fără rezerve de medicamente, nu a dat copiilor nicio tabletă școlară, a tăiat banii de la cei mai defavorizați români, să își poată alimenta clientela de partid, așa cum au arătat procurorii. Acum, când românii l-au trimis în opoziție, s-a găsit să dea lecții!

Guvernul PNL şi-a consumat mare parte din timp pe pansarea rănilor provocate României în guvernarea PSD. Vă dau acum un singur exemplu. PSD-iştii abandonau anul trecut românii cu probleme sociale. Guvernul îşi lua ostentativ mâna de pe copiii orfani, de pe persoanele cu deficienţe, de pe persoanele vârstnice instituţionalizate şi tăia fără milă şi fără rușine contribuţia guvernului pentru cheltuielile sociale. Toată această greutate fiscală a fost aruncată pe administraţiile locale de la care acelaşi guvern PSD tăiase mare parte din banii pentru dezvoltare şi investiţii. Vă reamintesc fiindcă astăzi nu se mai vorbeşte despre asta, că PSD a tăiat judeţului Arad peste 35 de milioane de euro iar astăzi cei care au tăiat acei bani vin să ne blameze.

Dar revin la cheltuielile sociale. Guvernul PNL a reparat una dintre cele mai mari nedreptăţi a ultimilor ani şi a mărit standardele de cost în serviciile sociale. Fără această acţiune în forţă a PNL, astăzi ONG-urile nu ar mai fi avut bani pentru întreţinerea copiilor şi vârstnicilor instituţionalizaţi. Asta însemna că fie unii dintre ei ajungeau pe drumuri, fie, aşa cum s-a mai întâmplat, administraţiile locale foloseau din bugetul lor cea mai mare parte pentru activităţi sociale.

Mulţumesc Guvernului PNL care a înţeles că primăriile şi consiliile judeţene nu trebuie să îşi consume tot bugetul pe segmentul social şi că nu pot susţine singure toate nevoile din acest domeniu. PSD a decis în guvernarea sa ca numai 10% din aceste cheltuieli să fie suportate de stat. PNL a urcat cuantumul la 50%! Eu cred că asta demonstrează preocupare reală şi grijă faţă de toţii românii şi nu doar, aşa cum a făcut PSD, propagandă electorală şi populism ieftin.

În judeţul Arad, 106 persoane sunt beneficiare directe ale creşterii standardului de cost în domeniul social. E vorba de 66 de copii şi 40 de adulţi îngrijiţi în total de 7 ONG-uri. Aceste asociaţii îşi vor putea astfel continua activitatea şi în interesul persoanelor defavorizate, dar şi în interesul societăţii în ansamblul ei și chiar vor putea primi mai mulți beneficiari”, scrie Iustin Cionca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite