Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cine sunt românii care apar în clasamentul celor mai bogați oameni din lume

Prestigioasa publicație Forbes a făcut un nou clasament al miliardarilor lumii. În top apare și numele a șase români.

Cine sunt românii care apar în clasamentul celor mai bogați oameni din lume
Comentează 1

România are şase reprezentanţi în clasamentul miliardarilor lumii publicat marţi de revista Forbes: Daniel Dines, Ion Ţiriac, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, Ion Stoica şi Matei Zaharia. Averile lor însumate totalizează 10,6 miliarde de dolari, scrie comisarul.ro.

Cel mai bogat român este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondatorul şi CEO-ul companiei din domeniul tehnologiei UiPath, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. El ocupă locul 1.238 în clasamentul în care figurează 2.781 de persoane din întreaga lume cu averi de cel puţin un miliard de dolari.

Al doilea cel mai bogat român este Ion Ţiriac, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. În vârstă de 84 de ani, fostul tenismen a făcut avere în domeniul bancar şi al asigurărilor, în real estate şi auto, ocupând locul 1.545 în clasamentul Forbes în care a intrat prima dată în 2019, cu o avere estimată atunci la 1,2 miliarde de dolari. Acum, în 2024, Ţiriac a atins cea mai mare valoare estimată a averii, în uşoară creştere faţă de anul trecut, când era evaluată la 2 miliarde de dolari. 

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite