Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce scrie presa internațională despre mitingul Diasporei

Mii de români care trăiesc în străinătate participă vineri la un protest anti-Guvern la București, cerând Executivului de Stânga să demisioneze și solicitând alegeri anticipate. Asta scrie agenția de presă Associated Press (AP) despre mitingul Diasporei.

Ce scrie presa internațională despre mitingul Diasporei
Comentează 0

”Românii care vin din întreaga Europă pentru a participa la demonstrație sunt supărați de modul în care țara este guvernată de social-democrați. De când partidul a câștigat puterea, în 2016, Guvernul a propus noi legi care, spun criticii, slăbesc lupta împotriva corupției”, scrie AP.

Jurnaliștii străini menționează că circa trei milioane de români trăiesc în străinătate, iar unii spun că au plecat din cauza corupției, a salariilor scăzute și a lipsei de oportunități. Ei citează o româncă stabilită de 14 ani în Spania care spune că nu dorește ca țara sa ”să fie guvernată de hoți”.

AP amintește că președintele PSD, Liviu Dragnea, a primit o condamnare la trei ani și șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu și menționează, totodată, că sute de mii de români au semnat o petiție (”Fără penali în funcții publice”, n.r.) prin care solicită o lege care să interzică accesul în funcții publice politicienilor condamnați pentru fapte de corupție.

Românii din Diaspora şi cei care au rămas în ţară și-au unit forţele, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, la Mitingul Diasporei. Protestul a debutat cu incidente, după ce manifestanţii au vrut să forţeze intrarea în Guvern. Jandarmii au intervenit în forţă, folosind şi gaze lacrimogene, în repetate rânduri. De altfel, aceştia au apelat şi la un tun cu apă. Cel puţin 100 de persoane au fost rănite. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite