Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cauzele nebănuite ale căderii părului, în rândul femeilor. Traumele emoţionale, printre ele

Subţierea firului de păr şi căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul doamnelor, iar acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive, de la o anumită deficienţă vitaminică până la o problemă de sănătate mai gravă, potrivit csid.ro

Cauzele nebănuite ale căderii părului, în rândul femeilor. Traumele emoţionale, printre ele
Comentează 0

Iată câteva cauze:

Stresul emoţional

Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Şi asta pentru că ciclul de viaţă a firului de păr este dereglat şi nu mai respectă ritmul normal de „creştere, odihnă, regenerare”. Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.

 Sarcina

Din cauza durerilor suportate în timpul naşterii, femeile pot rămâne cu anumite traume care pot, de asemenea, să ducă la pierderea părului mai mult decât în mod obişnuit. Desigur, este doar o problemă de timp până când vei trece peste acest şoc al naşterii şi părul tău nu va mai fi o victimă.

Prea multă vitamina A

Da, se poate ca aceasta să fie cauza pentru care părul tău se împotriveşte să rămână pe cap. Cantitatea zilnică de vitamina A este de 5.000 UI pentru adulţi, însă atunci când ne administrăm din proprie iniţiativă suplimente alimentare cu vitamina A este foarte posibil să ne confruntăm cu acest efect advers neplăcut. Cea mai simplă cale de a vedea dacă într-adevăr aceasta este cauza este să renunţi pentru o perioadă la suplimentele vitaminice pe bază de vitamina A şi să observi cum reacţionează părul la această schimbare.

Sindromul ovarelor polichistice

Este un alt motiv care duce la creşterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la creşterea în greutate, risc crescut de diabet, tulburări menstruale, infertilitate şi, problema care ne macină pe noi, femeile, căderea excesivă a părului. Şi, de parcă nu sunt suficiente aceste probleme, această afecţiune poate favoriza creşterea (!) părului în zone mai puţin agreate, cum ar fi cel de pe faţă sau cel de pe suprafaţa corpului (mai puţin de pe cap). Soluţia într-o astfel de problemă spinoasă constă într-un tratament de lungă durată, care include schimbări în dietă, exerciţii fizice zilnice, administrarea de anticoncepţionale, precum şi de medicamente care scad riscul de infertilitate şi diabet.


Scrie un comentariu

trimite