Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cât plăteşte municipalitatea pentru fiecare gigacalorie consumată de arădeni

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal de miercuri vizează aprobarea prețului local al energiei termice în sistemul de transport şi a subvenţiei acordate de municipalitate.

Cât plăteşte municipalitatea pentru fiecare gigacalorie consumată de arădeni
Comentează 0

Asta, în condiţiile în care preţul stabilit în luna decembrie a fost de 697,66 lei/gigacalorie, fără TVA, ceea ce înseamnă 534,17 lei – preţ mediu de producţie şi 163,49 lei, preţul de transport. De asemenea, trebuie spus că preţul de livrarea către populaţie a fost stabilit la 334,45 lei, dar diferenţa de 363,21 lei dintre preţul aprobat şi preţul facturat nu a fost decontată, potrivit reprezentanţilor CET Hidrocarburi, având în vedere că nu există nicio hotărâre de CLM pentru aprobarea subvenţiei. Astfel, vorbim de sume care sunt nerecuperabile deocamdată, neputând fi încasate nici de la populaţie, dar nu sunt recunoscute nici de autorităţile locale, după cum se arată într-o adresă trimisă către Primărie de conducerea CET-H.

Astfel, miercuri, consilierii sunt chemaţi să aprobe din nou atât preţul gigacaloriei (830,22 lei/Gcal inclusiv TVA, respectiv 697,66 lei/Gcal exclusiv TVA), preţul de facturare (398 lei/Gcal inclusiv TVA, respectiv 334,45 lei/Gcal exclusiv TVA), cât şi subvenţia acordată de municipalitate.  „Se aprobă subvenția pentru acoperirea diferenței dintre prețul local al energiei termice în sistemul de transport si prețul de facturare pentru populație, la valoarea de 432,22 lei/Gcal inclusiv TVA, respectiv 363,21 lei/Gcal exclusiv TVA”, se arată printre altele în proiect.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite