Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Buzău: MII de asistați social nu se pot angaja pentru că sunt analfabeți

Mii de asistați dintre cei 13.000 de beneficiari de venit minim garantat din județul Buzău nu se pot angaja din cauză că nu știu să scrie și să citească, arată directorul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău, Ionel Tociu.

Buzău: MII de asistați social nu se pot angaja pentru că sunt analfabeți
Comentează 0

Peste 5.000 de asistaţi social aflaţi în evidenţele AJOM Buzău semnează cu degetul, susţine acesta, adăugând că "situaţia este îngrijorătoare", scrie Agerpres.

"Din cei 13.000 de asistaţi social, peste 7.000 au vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, dar nu au absolvit decât una sau două clase de gimnaziu, iar dintre aceştia, circa 5.000 semnează cu degetul", a declarat miercuri Ionel Tonciu. 

Directorul AJOFM Buzău susţine că aceştia nu pot ocupa nici măcar locuri de muncă necalificate, doarece majoritatea provin din mediul rural, iar naveta este costisitoare.

"În 2018, am mărit numărul de cursuri de calificare şi recalificare de la 12 la 30, dar suntem sceptici, pentru că în 2017, din cele 200 de persoane care au urmat aceste cursuri, doar cinci au provenit din rândul asistaţilor social", a mai spus sursa citată.


Scrie un comentariu

trimite