Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BINECUVÂNTARE DE LUCRĂRI ÎN PAROHIA PRUNIȘOR

BINECUVÂNTARE DE LUCRĂRI ÎN PAROHIA PRUNIȘOR
Comentează 2

În Duminica a 13-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a poposit în mijlocul comunității eclesiale din Parohia Prunișor, Protopopiatul Sebiș.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către Preaonoratul părinte Beni Ioja, protoiereu al Protopopiatului Sebiș, alături de un sobor de preoți și diaconi, de copii și tineri îmbrăcați în straie populare, de numeroși credincioși și de distinse oficialități locale și județene.

Ierarhul a binecuvântat lucrările exterioare ale bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială. Din sobor au mai făcut parte: Preaonoratul Părinte Adrian Zaha, protoiereu al Protopopiatului Ineu, Preacucernicul Părinte Florin Ioan Avram, preot paroh, Diaconii Liviu Bisorca și Cristian Marian Petruț de la Catedrala Veche din Arad.

 

În cuvântul de învățătură Ierarhul a făcut o prezentare a conținutului istoric și profetic al pildei rostite de Mântuitorul Hristos (Matei 21, 33-44). Această pildă are conțintut istoric, adică s-a petrecut în timpul trecut, Domnul Hristos descriind nerecunoștința poporului ales în pregătirea venirii lui Mesia și profetic, întrucât această pildă a fost rostită de Hristos înainte cu câteva zile de răstignirea Sa.

Din conținutul pildei vedem că Domnul Iisus Hristos identifică via cu Împărăția lui Dumnezeu, iar lucrătorii viei sunt cei chemați de Dumnezeu să pregătească intrarea oamenilor în Împărăția Lui. Constatăm cu toții că noi suntem lucrătorii cărora Dumnezeu le-a încredințat via – lumea aceasta, iar Biserica lui Hristos are nevoie de slujitori responsabili, care să nu lucreze ca și când ar fi proprietate personală, ci cu dragoste față de Dumnezeu și oameni.

 

Răspunsurile de strană au fost date de către Grupul catehetic „Sfântul Stelian” al parohiei, condus de studentul Denis Roșu-Drăgan.

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh Avram Florin Ioan a fost felicitat pentru munca depusă, iar în semn de apreciere a fost hirotesit întru iconom.

Preotul paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian pentru bucuria prilejuită, oferindu-i o icoană cu Sf. Ierarh Sava Brancovici în semn de recunoștință. De asemenea, a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei cuvânt de mulțumire pentru întreaga purtare de grijă părintească oferită comunității din Prunișor. În același timp, a mulțumit pentru prezență: preoților, diaconilor, oficialităților județene și locale, și tuturor credincioșilor.

Student Denis Roșu-Drăgan

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite