Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Biblioteca pentru Pop". Protest cu cărţi în Piaţa Victoriei pentru demisia ministrului Educaţiei

Un protest inedit împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop, are loc marţi, începând cu ora 9.00 în Piaţa Victoriei din Capitală.

Comentează 0

Evenimentul "Biblioteca pentru Pop" este anunţat pentru marţi în Piaţa Victoriei, participanţii urmând să aducă o carte, solicitând demisia lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei.

Organizatorii îşi motivează acţiunea invocând scandalul manualelor şcolare şi "gravele probleme de background profesional" ale ministrului, solicitând sindicatelor din educaţie şi asociaţiilor de părinţi să lise alăture. Evenimentul se va desfăşura pe tot parcursul zilei, începând de la ora 9.00, iar cărţile strânse vor fi donate "unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bibliotecă".

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învățământ românesc. Milioane de copii și de părinți au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc școală românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în școli, iar soarta examenelor din acest an școlar a devenit incertă.

Din 'palmaresul' ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasă a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deși în România Educația e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu și părinții lor", se arată pe pagina special dedicată evenimentului.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite