Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Biata Viorica

Că funcția de prim-ministru reprezintă o pălărie mult prea mare pentru Viorica Dăncilă, nu mai este un secret pentru nimeni. După cum nu a fost niciodată un secret nici faptul că a fost nominalizată pentru această funcție doar pentru a fi un alter ego al liderului PSD, Liviu Dragnea fiind împiedicat să ocupe respectiva poziție din cauza unei condamnări. E drept o condamnare discutabilă, dar acest lucru nu îi oferă nicio scuză pentru modul în care a condus partidul din momentul câștigării alegerilor și nici pentru direcția în care încearcă să îndrepte țara, prin tot felul de măsuri luate în interesul infractorilor, nu al oamenilor cinstiți.

Biata Viorica
Comentează 1

Dar să ne întoarcem la Viorica Dăncilă, acest premier care și-a legat numele de numele lui Dragnea și care a început deja să deconteze toate greșelile șefului ei de partid. Iar ceea ce s-a întâmplat la Arad, vineri, când a fost adusă împreună cu niște miniștri, mai mult sau mai puțin cunoscuți, pentru a fi folosită în campania electorală, este cât se poate de concludent. Mi-e tare greu să cred că dacă nu ar fi fost percepută ca un simplu instrument al lui Dragnea ar mai fi fost întâmplinată cu scandări de genul: „În democrație, hoții stau la pușcărie!”, „La pușcărie!, La pușcărie!”, „Viorica nu uita, că Aradul nu te vrea!”, „Toată lumea știe, PSD – hoție”, „Hoții, hoții!”, „Slugile lui Dragnea!”, „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” și ceea ce este mai dureros, „La plecare, căutați-o-n buzunare!”. Și când te gândești că nici măcar nu-i vina ei...

Pe de altă parte, trebuie spus că potrivit unor surse, între Dăncilă și Dragnea ar fi apărut, mai ales în ultima vreme, când Dragnea insistă să fie adoptate o serie de măsuri care să-l scape de pușcărie, o fisură care se adâncește. Motivul? Premierul se ferește să-și pună semnătura pe documentele cerute de Daddy din același motiv pentru care el insistă. Frica de pușcărie. Nu de alta, dar cazurile Udrea, Mazăre, Oprescu, Blejnar ca să dau doar câteva exemple, au dovedit că puterea politică este trecătoare, iar după colț pândește răspunderea penală, dacă ai călcat pe bec atunci când ai fost la butoane.

Cu toate însă că fisura există, cu toate că Dăncilă și Dragnea au început să aibă puncte de vedere diferite, percepția că „este omul lui Daddy” încă există și este greu de șters. Iar dacă guvernarea s-ar îndrepta într-o direcție bună nici nu ar mai conta, dar când oamenii văd cum creșterile salariale, atâtea câte s-au făcut, au fost înghițite de creșterile de prețuri, când angajații care lucrează în sistemul privat și cărora nu li s-au majorat salariile observă că de la o lună la alta pot cumpăra tot mai puține lucruri cu aceeași bani, când toată Europa civilizată începe să ne arate cu degetul din cauza dragostei pentru infractori de care dă dovadă PSD, când România își supără partenerii internaționali ca urmare a încercării lui Dragnea de a se da bine pe lângă premierul Israelului cu scopul de a fi introdus la Donald Trump, toate acestea se contabilizează. Iar la final, factura va fi plătită nu doar de Dragnea și cei care au diverse interese să-l susțină, ci și de biata Viorica.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite