Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunț ÎNGRIJORĂTOR: Ne așteaptă o vară SUFOCANTĂ

Anunț ÎNGRIJORĂTOR: Ne așteaptă o vară SUFOCANTĂ
Comentează 2

Prognoza pentru aceasta vara vine cu vesti cel putin ingrijoratoare. Potrivit specialistilor de la Accuweather, Romania ar urma sa fie lovita de multiple valuri de caldura si temperaturi extreme. De asemenea, valuri de caldura succesive vor reprezenta o mare problema pentru tarile din sudul si estul Europei, anunta Stirileprotv.ro. Aceste valuri de caldura periculoase sunt asteptate in lunile iulie si august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune in Italia si Balcani.

O perioada de canicula ar putea sa se intinda timp de sapte zile consecutive. De asemenea, vremea calda si uscata va crea conditii ideale pentru instalarea secetei in Ucraina, Republica Moldova si Romania. Conditiile de seceta ar putea sa se prelungeasca in toamna, iar impactul ar putea sa fie unul puternic asupra agriculturii.

Intre timp, britanicii si irlandezi vor avea parte de o vara extrem de scurta, iar furtunile vor cuprinde tari precum Franta, Germania, Polonia si Cehia. Printre cele mai expuse tari la canicula se numara Macedonia, Bulgaria, Ungaria si Romania.

sursa: stiripesurse.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite