Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Andreea Cosma, condamnată: 4 ani de închisoare cu EXECUTARE

ICCJ a decis, astăzi, condamnarea deputatului PSD Andreea Cosma la 4 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul Ciuperceasca.

Andreea Cosma, condamnată: 4 ani de închisoare cu EXECUTARE
Comentează 0

Sentința primită de fiica fostului președinte al CJ Prahova Mircea Cosma nu este definitivă şi poate fi contestată la completul de 5 judecători de la ICCJ.

În solidar, inculpaţii din dosar trebuie să plătească 10 milioane de lei.

Potrivit minutei instanţei, magistratii i-au interzis Andreei Cosma pentru o perioada de doi ani după executarea pedepsei a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Decizia a fost luată în majoritate, doi dintre judecători au fost pentru condamnare, iar al treilea magistrat - pentru achitare.

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al CJ Prahova Florin Anghel a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Fostul consilier judeţean Dănut Marcel Cornea, fost preşedinte al CA al Parcului Industrial Plopeni, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Reamintim că Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii Ciuperceasca. Aceasta intrase în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu MApN.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite