Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi aplicate privind neîngrijirea spațiilor verzi (FOTO)

În perioada 21-27.07.2022, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, au aplicat 3 sancțiuni în cuantum de 5.000 lei unor agenți economici cu puncte de lucru în cartierul Micălaca, respectiv Alfa, fiind constatate aspecte care contravin obligațiilor stabilite de HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad și HCLM nr. 297/2005 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad.

Amenzi aplicate privind neîngrijirea spațiilor verzi (FOTO)
Comentează 0

Contravențiile au fost constatate în cadrul acțiunilor de verificare a terenurilor din proximitatea supermarketurilor de pe raza UAT Arad, în privința respectării normelor legale referitoare la menținerea curățeniei și aspectului îngrijit în zonele verzi, spațiile de parcare destinate clienților precum și a căilor de acces.

Au fost verificate astfel 25 de locații, aparținând unor agenți economici cu puncte de lucru situate în cartierele Aurel Vlaicu, Alfa, Aradul Nou, Grădiște, Micălaca, respectiv zona centrală până la Boul Roșu.

Majoritatea terenurilor verificate au fost menținute în stare corespunzătoare, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad. Direcția Generală Poliția Locală Arad reiterează agenților economici obligațiile de întreținere a zonelor verzi adiacente imobilelor în care își desfășoară activitatea, precum și în locurile de parcare folosite, de cosire a vegetației crescute spontan, respectiv îndepărtarea în mod special a ambroziei.

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite