Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi pentru blocarea căilor de acces și a locurilor de parcare

Direcția Generală Poliția Locală Arad le reamintește conducătorilor auto că este interzisă blocarea prin orice mijloace ori montarea de dispozitive pentru ocuparea locului de parcare. Același regim legal este stabilit și pentru staționarea voluntară a vehiculelor în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice.

Amenzi pentru blocarea căilor de acces și a locurilor de parcare
Comentează 0

Situații de acest gen au fost, din nou, constatate în municipiulArad, cea mai recentă sesizare survenind astăzi, în zona Aleii Amara, între bl. X 38 și X 40. Contravenientul M.D. și-a ”rezervat” un loc de parcare prin montarea unui obiect artizanal ce imită dispozitivele furnizate de RECONS S.A.

Drept urmare, a fost sancționat cu amendă de 400 lei, conform art. 23, lit. b din HCLM nr. 510/2019 privind aprobarea documentației de atribuire a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reședință și ridicări vehicule către SC RECONS SA Arad, iar dispozitivul artizanal a fost dezafectat de personalul societății.

DGPL Arad reamintește cetățenilor că toate dispozitivele de blocare fixate ilegal pe locurile de parcare identificate sunt demontate și ridicate, însă deținătorii de astfel de opritoare trebuie să știe că HCLM nr. 510/2019 prevede și sancțiuni pentru cei care aleg să-și ocupe astfel un loc de parcare, iar atât în scopul descurajării fenomenului contravențional cât și în vederea degajării locurilor de parcare de pe domeniul public de obiectele amplasate de cetățeni, agenții de poliție locală vor “împărți” amenzi persoanelor care ignoră prevederile legale.

Acțiunile polițiștilor locali vor continua, sens în care, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare, indiferent de modul în care survine, va primi răspuns de la prima patrulă disponibilă, dacă sesizarea survine telefonic, la Dispeceratul DGPL (0257-939, apel gratuit).


Scrie un comentariu

trimite