Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aglomerație la Nădlac II. Recomandări privind traficul la frontiera cu Ungaria

În această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieșire din România, sens în care conducerea I.T.P.F Oradea a dispus toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent. La Vama Nădlac II se așteaptă cel puțin două ore la ieșirea din țară, la benzile pentru autoturisme, iar la Nădlac I mai bine de jumătate de oră. 

Aglomerație la Nădlac II. Recomandări privind traficul la frontiera cu Ungaria
Comentează 0

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

Valori de trafic

Cel mai tranzitat punct, în această perioadă, este Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - județul Arad, urmat de Punctul de Trecere a Frontierei Borș din județul Bihor.

Astfel, în perioada 20.08-27.08.2021, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare, în punctul Nădlac II - Autostradă, 80.100 de persoane cu aproximativ 34.500 mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 51.500 de persoane s-au prezentat pe sensul de ieșire din România.

În aceeași perioadă în Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-au prezentat la controlul de frontieră 64.000 de persoane cu 49.800 mijloace de transport, din care pe sensul de ieșire aproximativ 40.000 de persoane, cu 15.900 mijloace de transport.

Şi pentru perioada următoare, ITPF Oradea a dispus toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane și autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în mod operativ.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F. Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt deschise în regim internațional la granița cu Ungaria, respectiv:

•            pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;

•            pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni

•            pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;

•            pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.

Pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

„În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători”, spun reprezentanții ITPF Oradea.


Scrie un comentariu

trimite