Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

AFECȚIUNEA îngrijorătoare de care suferă jumătate din populația lumii. Medicii, bulversați

Oamenii de știință de la Universitatea Queensland, din Australia, care au realizat un studiu amplu în domeniul sănătății au făcut o descoperire neașteptată: o afecțiune "care nu există" în catalogul bolilor, dar de care suferă câteva miliarde de oameni.

AFECȚIUNEA îngrijorătoare de care suferă jumătate din populația lumii. Medicii, bulversați
Comentează 0

Medicii spun ca maladia despre care au gasit dovezi clare, in cadrul cercetarilor, este durerea din somn, o afectiune care nu este prevazuta in prezent, potrivit ziare.com. Doctorul David Klyne, de la Universitatea Queensland, care a fost implicat in studiu, vorbeste despre boala "ascunsa". 

"In mod traditional, s-a considerat ca durerea interfereaza cu somnul si asta este cu siguranta adevarat. Cred ca multi dintre noi am experimentat acest lucru, atunci cand am avut o boala, iar in noptile urmatoare am stat destul de prost in ceea ce priveste somnul. Cu toate acestea, studiul nostru a rasturnat aceasta perspectiva si a aratat ca somnul influenteaza durerea pe mai multe niveluri", spune acesta.

Medicul a aratat modul cum se intampla acest fenomen. "Exista multe explicatii fiziologice pentru acest lucru, una dintre ele se refera la faptul ca schimbarile din somn modifica raspunsul imun al organismului", adauga David Klyne.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite