Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aeroportul Arad - folosit frecvent de aeronavele NATO, în contextul războiului din Ucraina

Răzvan Cadar, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, susţine că în ciuda lipsei curselor de linie, Aeroportul Arad se află între primele trei din ţară, din punct de vedere al traficului aerian. Acest lucru se datorează şi faptului că este pe traseul aeronavelor NATO, care în contextul războiului din Ucraina tranzitează spaţiul aerian al României.

Aeroportul Arad - folosit frecvent de aeronavele NATO, în contextul războiului din Ucraina
Comentează 2

Ştiu că întotdeauna singurul subiect la Aeroport este dacă avem sau nu zboruri şi curse de linie, până la urmă este însă un aeroport în care avem foarte mult trafic, fie că vorbim despre zboruri cargo, fie că vorbim despre curse charter, în perioada de vară, fie că vorbim despre zboruri private, fie că vorbim de zboruri utilitare, fie că vorbim despre zboruri ale aeronavelor NATO. Trebuie să fim corecţi şi cinstiţi că aeroportul nostru este pe traseul a tot ceea ce înseamnă zboruri NATO şi avem trafic şi din acest punct de vedere pe aeroport, a declarat Răzvan Cadar. Potrivit acestuia, frecvenţa cu care NATO foloseşte Aeroportul Arad este una ridicată.

„Autoritatea Aeronautică vine cu cerinţe din ce în ce mai drastice. Am reuşit să depunem proiecte şi să atragem finanţare de aproximativ 20 de milioane de lei pentru conformarea Aeroportului Arad la cerinţele de infrastructură, siguranţă şi securitate aeroportuară, aici sunt diferite echipamente, kituri, siguranţă PSI şi medicale până la întreţinerea suprafeţelor de pe aeroport sau la sistemele de control şi securitate, cu raze X sau alte aparaturi necesare, pentru a fi în conformitate cu normele în vigoare. De asemenea, am reuşit să depunem şi să câştigăm finanţarea, probabil în perioada următoare, pentru refacerea căii de rulare Alfa. Este banda care leagă pista de platformă. Este un proiect cu o valoare destul de mare, 30 de milioane de lei. Fără fondurile europene, era foarte greu să alocăm această sumă”, a mai spus Cadar.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite