Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A murit un boier şi om de ştiinţă: Constantin Bălăceanu Stolnici, urmaşul boierilor Bălăceni, a trecut în eternitate la 100 de ani

Este doliu în lumea bună a Bucureştilor. Constantin Bălăceanu Stolnici, om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române,urmaş al boierilor Bălăceni, a trecut în eternitate la 100 de ani. 

A murit un boier şi om de ştiinţă: Constantin Bălăceanu Stolnici, urmaşul boierilor Bălăceni, a trecut în eternitate la 100 de ani
Comentează 0

Anunțul a fost făcut inițial de doi din apropiații profesorului, Mihai Copăceanu și Lazăr Gigel. Personalitate controversată din cauza legăturilor pe care le-a avut cu fosta Securitate, Bălăceanu- Stolnici era văzut deopotrivă ca ultimul aristocrat autentic, scrie hotnews.ro.

Printre pacienţii pe care i-a consultat se numără tratat marele psihanalist francez Lacanne şi fostul lider al OEP, Yasser Arafat.

„La 20 august a.c. a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB)”, transmit reprezentanţii Universităţii Ecologice Bucureşti.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: cancan.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite