Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua porților deschise la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Tabacovici” (FOTO)

Eveniment important la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Tabacovici” din municipiul Arad, centru aflat în subordinea DGASPC Arad. Astăzi, cu ocazia Zilei porților deschise, a fost inaugurată și o nouă sală multifuncțională, finanțată cu fonduri de la bugetul Consiliului Județean Arad. În această sală vor fi organizate activități de terapie ocupațională, dar vor fi oferite și servicii de fizioterapie și recuperare pentru toți beneficiarii centrului.

 Ziua porților deschise la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Tabacovici” (FOTO)
Comentează 0

„Suntem mândri să susținem acest centru prin alocarea fondurilor necesare pentru dezvoltarea facilităților care îmbunătățesc calitatea vieții beneficiarilor. Investiția în noua sală multifuncțională reflectă angajamentul nostru de a asigura servicii de calitate pentru persoanele cu dizabilități. Consiliul Județean Arad va continua să sprijine astfel de inițiative care promovează integrarea socială și solidaritatea comunității noastre. Ne bucurăm să îi găsim pe cei 20 de beneficiari, persoane cu dizabilități, îngrijiți și ocrotiți la cele mai înalte standarde de calitate din domeniul asistenței sociale”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Emilian Ban, șef de Centru, a vorbit despre serviciile oferite, începând cu ocrotirea beneficiarilor, îngrijire personalizată, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și terminând cu terapie ocupațională: grădinărit sau activități de autogospodărire. Integrarea socio-profesională este, de asemenea, un obiectiv important pentru Centru. Prin programe special concepute, beneficiarii sunt sprijiniți să se reintegreze în societate și, unde este posibil, să se angajeze profesional.

 „Pentru noi, fiecare beneficiar nu este doar un număr, ci o persoană cu nevoi și vise. Ne străduim să le oferim un mediu cald și sigur, unde pot dezvolta abilități noi și se pot bucura de o viață cât mai independentă și împlinită. Această nouă sală multifuncțională ne permite să extindem gama de servicii și să răspundem mai bine nevoilor lor individuale. Vedem cum activitățile de terapie ocupațională, de exemplu, aduc zâmbete pe fețele lor și le oferă o nouă perspectivă asupra vieții. Este o satisfacție imensă să contribuim la bunăstarea lor și să vedem progrese semnificative în integrarea lor socială și profesională”, a descris Emilian Ban scopul și motivația Centrului.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite