Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului de Dezastre - 13 Octombrie 2024

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului de Dezastre - 13 Octombrie 2024
Comentează 0

În fiecare an, pe 13 octombrie, este marcată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului de Dezastre, o inițiativă globală lansată de Organizația Națiunilor Unite cu scopul de a sensibiliza cetățenii și de a îmbunătăți pregătirea comunităților pentru a face față dezastrelor naturale.

Întrucât motto-ul din acest an este „De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură”, pompierii arădeni vor desfășura o serie de activități menite să informeze și să pregătească populația pentru eventuale situații de urgență. Activitățile se vor desfășura în mai multe locații din municipiu și județ, în perioada 10-13 octombrie 2024, și vor include:

Activități de informare preventivă la Atrium Mall Arad: În data de 13 octombrie 2024, între orele 14:00 - 20:00, se vor organiza în Atrium Mall sesiuni de informare și conștientizare a riscurilor, ateliere de lucru și lecții de prim ajutor. Publicul larg, inclusiv cei mici, va avea ocazia să învețe cum să acționeze în situații de urgență și cum să prevină accidentele sau dezastrele.

Exerciții de evacuare în unități de învățământ: În data de 11 octombrie 2024, în parteneriat cu trei licee din municipiul și județul Arad (Liceul Național de Informatică, Liceul Teoretic Mihai Veliciu și Grupul Școlar Chișineu-Criș), se vor desfășura exerciții de evacuare în caz de cutremur sau incendiu, având ca scop antrenarea elevilor și personalului didactic în aplicarea corectă a măsurilor de siguranță și evacuare. Aceste exerciții sunt esențiale pentru formarea unui comportament adecvat în situații de urgență.

Campanii de informare în unități de învățământ: Tot în perioada 10-11 octombrie, pompierii arădeni vor desfășura campanii de informare în școlile și liceele din municipiu și județ. Elevii vor învăța, prin exemple concrete și exerciții practice, cum să se protejeze și să reacționeze corect în cazul producerii unui dezastru natural, accentuând importanța pregătirii individuale și a protecției comunitare.

Activitățile organizate în cadrul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului de Dezastre fac parte din angajamentul nostru de a crește nivelul de conștientizare a populației și de a sprijini educația preventivă.

Ziua porților deschise la subunitățile din județ: Pe parcursul zilei de 11 octombrie 2024, în intervalul orar 10:00 – 14:00, subunitățile inspectoratului vor organiza Ziua Porților Deschise, oferind cetățenilor posibilitatea de a cunoaște îndeaproape activitatea pompierilor militari. Cei interesați vor putea vizita unitățile, vor putea vedea echipamentele utilizate în intervenții și vor participa la demonstrații practice privind măsurile de protecție și intervenție în situații de urgență.

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite