Ziua Economistului” și „Ziua Facultății”, sărbătorite de Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a UVVG
Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a sărbătorit, la sfârșitul săptămânii trecute, „Ziua Economistului” și „Ziua Facultății”, printr-un workshop dedicat anului centenar. Cu această ocazie, Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a primit vizita mai multor elevi din liceele și colegiile arădene.
Coordonatorul workshop-ului, conf. univ. dr. Marius Boiță, din cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie, a subliniat: „Pentru acest eveniment am organizat un workshop „Ziua Economistului în anul centenar”, unde au participat atât cadrele didactice, cât și studenții facultății noastre. Invitați speciali au fost AJOFM Arad și CECAR. Se știe foarte bine că, orice activitate din lume nu se poate desfășura fără economist. Este o meserie indispensabilă”.
„Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat și în acest an, prin Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, evenimentul dedicat Zilei Facultății, care coincide cu Ziua Economistului. Au fost invitați să participe, la lucrări, cadre didactice, studenți și elevi din șase licee și colegii din municipiul și județul Arad”, a subliniat conf. univ. dr. Andrei Anghelina, prorector al UVVG.
„Facultatea noastră oferă studenților săi, nu doar oportunități de formare academică diverse, dar și experiențe de viață de neuitat, dezvoltate într-un cadru interuman de foarte bună calitate, stimulativ și orientat spre performanță. Astfel, numeroase ateliere de lucru, simpozioane, școli de vară și manifestări studențești, organizate și susținute de către Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, adună de fiecare dată studenții, inclusiv pe cei proveniți de la alte facultăți din Universitatea noastră, sau din străinătate, ceea ce ne face să remarcăm de fiecare dată componenta internațională semnificativă”, a precizat prof. univ. dr. Cristian Haiduc, decanul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a fost reorganizată începând cu anul universitar 2015-2016, prin asocierea Facultăţii de Știinţe Economice (cu o tradiţie de 25 ani) şi a Facultăţii de ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică.
Facultatea a fost reorganizată în ideea consolidării unor domenii de mare actualitate din învăţământul universitar, existente în structura de specializări a vechilor facultăţi, în încercarea de a acoperi cât mai bine cerinţele şi dezideratele generaţiei tinere. Misiunea facultăţii este de a forma resurse umane înalt calificate în domeniile specializărilor deţinute.
Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, prin departamentele sale, îşi propune să dezvolte şi să consolideze legăturile de parteneriat, de tip antreprenorial, realizate cu mediul de afaceri, cu organisme publice şi private, cu alte universităţi şi instituţii de cercetare, în vederea unei mai bune integrări în comunitate, a îmbunatăţirii imaginii instituţiei, a creşterii prestigiului profesional.
Progame de studiu LICENȚĂ:
- Administrarea afacerilor – 3 ani (română, engleză), IF
- Contabilitate şi informatică de gestiune - 3 ani, IF
- Economia comerţului, turismului şi serviciilor – 3 ani, IF
- Geografia Turismului – 3 ani, IF
- Inginerie şi Management în Alimentație Publică și Agroturism - 4 ani, IF
- Informatică – 3 ani, IF, IFR
- Marketing – 3 ani, IF
- Managementul dezvoltării rurale şi durabile – 3 ani, IF
- Silvicultură – 4 ani, IF
Programe de strudiu MASTERAT:
- Administrarea Afacerilor în Turism şi Servicii – 2 ani
- Audit și Expertiză Contabilă – 2 ani
- Management și Marketing Forestier – 3 semestre
- Marketingul şi Managementul Firmei – 2 ani
- Tehnici de dezvoltare a aplicațiilor WEB – 3 semestre
Prin programele de studiu de licenţă şi respectiv masterat, facultatea îşi propune să faciliteze însuşirea de metode, deprinderi şi capacităţi, care să le permită membrilor comunităţii universitare o autoinstruire continuă, să-şi dezvolte şi să-şi diversifice continuu preocupările consacrate compatibilizării procesului de învăţământ cu cel din ţările avansate.
În planurile de învăţământ sunt incluse, la toate specializările, discipline fundamentale şi opţionale de impact european de profil, oferind astfel posibilitatea de formare a unor specialişti în domenii de vârf.
Daniel Albu