Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Violența și consecințele ei personal-comunitare”, seminarii educativ-preventive derulate la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad a fost joi, gazda unei activități preventiv-educative despre „violență și consecințele ei personal-comunitare”.

„Violența și consecințele ei personal-comunitare”, seminarii educativ-preventive derulate la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad
Comentează 1

Cele două activități educative au fost coordonate de agent șef Ciprian Tocan (Inspectoratul de Poliție Județean Arad), având ca invitat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pe Arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, vicar eparhial. Proiectul preventiv-informativ s-a derulat la inițiativa Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, prin implicarea prof. Adriana Ciucaș, prof. Luciana Vașvary, prof. Adina Mircea și  prof. Roxana Ander.

Spațiile-cadre ale violențelor nu sunt numai ambientul familial, dar și cel al cartierului, al școlii. Mass-media scrisă și autovizuală reflectă această realitate și o prezintă frecvent ca evenimente.  Provocările mediului ambiant induc o agresivitate convertită, cu orice pretext, în acte de violență în familii, în școli, în societate, în instituții, la locurile de muncă. Astfel, se constată o supralicitare a actelor de agresivitate și violență: fizice (loviri, schestre, spargeri, incendieri), psiho-morale (amenințări, intimidări, umiliri, denigrări, șantajări), verbale (injurii, calomnii, jigniri, ironii), imaginistice (sit-uri pe internet, afișe, reviste, cărți, Tv, filme) și sexuale (hărțuire, abuz, viol, incest, prostituție,  proxenetism, atentat la pudoare). Din studiile efectuate, în ultimii ani, despre fenomenul abuzurilor asupra minorilor reiese de asemenea că dezvoltarea web-ului și a mijloacelor de comunicare a contribuit la creșterea în mod însemnat a cazurilor de abuzuri și violențe săvârșit on-line. Toate aceste violențe lasă urme severe în comportamentul victimelor, fie imită și reproduc actele violente, fie se închid în sine, părăsec familia, abandonează școala și aleg să trăiască pe străzi, își structurează și își amplifică complexele de inferioritate. Educația preventivă despre violență în școli are rezultate într-un mediu de seriozitate și disciplină, de coresponsabilitate, toleranță interetnică și de competiție stimulativă.

T.M.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

1 Comentarii

  1. Eori 07 Nov 2024 08:49
    Dobitoaca Aia Cu Numele Și Prenumele Făcăianu Nuștiu Cum, Din Școala Gimnazială Nr.31 Brașov, Ar Trebuii Să Nu Mai Poată Preda În Nici-un Fel Școală Gimnazială [Generală] Din România; Deoarece Prea Știe Să Țipe Și Să Urle La Elevi, Nu Credeți Oare: https://youtu.be/xGyEHNHz_zo?si=MwMXsWJbeUXRKxmD https://youtu.be/r7bR18nQYF0?si=FPgA86Z3T-1snJgR Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
    raspunde

trimite