Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă scapă victoria printre degete în prelungiri: UTA – Farul Constanța 1-1 (FOTO)

UTA pierde două puncte, în această seară, în prelungirile partidei cu Farul lui Gică Hagi. Era un meci care părea câștigat până în min. 90+5, când Alibec reușește o pasă de zile mari în careul lui Rober Popa, iar Dican îndeplinește o simplă formalitate, cu un șut din 12 metri.

De remarcat că după golul reușit în min. 22 de Van Durmen, UTA a părut o echipă mult mai stăpână pe... teren, deși Farul a avut destul de multe ocazii, iar portarul Robert Popa a avut câteva intervenții salvatoare.

Bătrâna Doamnă scapă victoria printre degete în prelungiri: UTA – Farul Constanța 1-1 (FOTO)
Comentează 0

Partida a început cu un moment de reculegere în memoria lui Cristoph Daumn, fostul selecționer al echipei naționalei, trecut sâmbătă în eternitate.

Deși Farul a început mai bine și a avut primele ocazii prin Gabi Iancu (min. 17 și 21), Ionuț Vână (min. 19 și 20), cei care aveau să deschidă scorul au fost elevii lui Mircea Rednic, în min. 22. În minutul 21, Farul are o ocazie imensă prin Iancu, care trage din 6 metri, dar poartarul Robert Popa respinge cu piciorul până la Van Durmen care pornește  contraatacul. Balonul circulă de la Omondi la Ezekiel, apoi la Tsouka, care centrează din dreapta pentru Van Durmen, care înscrie cu latul la colțul lung. Este golul care avea să dea încredere jucătorilor UTA-ei, până la pauză aceștia având mai multe ocazii prin Omondi (min. 27), Fabry (min. 41 și 45+1). De menționat că în min. 31, elevii lui Mircea Rednic cer lovitură de pedeapsă, acuzând un henț la Nedelcu, dar centralul Marcel Bîrsan este de altă părere.

Farul ne ia două puncte când nu se aștepta nimeni

Repriza secundă vine cu o ocazie bună de gol în dreptul marinarilor, care ratează prin Cristi Ganea (min. 49), iar în min. 59 cer o lovitură de la 11 metri, în urma unui duel între Hrezdac și Bălașa, când fundașul constănțean cade în careul lui Popa. UTA se putea desprinde în min. 86, când Ghezali șutează din interiorul careului de 16 metri, însă Buzbuchi are o intervenție salvatoare la colțul scurt și respinge în corner. În min. 90+1, Denis Alibec șutează puternic din lovitură liberă, la colțul lung, dar mingea trece pe lângă poarta lui Popa. Era însă un avertisment, pentru ceea ce urma să se întâmple în min. 90+5, când avea să-i pună pe tavă mingea lui Dican pentru golul de 1-1. Un gol venit când nimeni nu se mai aștepta.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Mircea Rednic, respectiv Gică Hagi.

UTA: R. Popa – Tsouka, Conte, Poulolo, Trif (Mabea) – Hrezdac (Cr. Mihai), Van Durmen – Costache (Ghezali), Fabry, ( J. Pedro), Omondi – Ezekiel (Kadiri). Rezerve: M. Popescu – Benga, Cr. Mihai, Mabea, J. Pedro, Râpă, R. Cristea, Borcea, Dumiter, Kadiri, Ghezali, Cîmpanu.

Farul: Buzbuchi – M. Popescu, Bălașa, Marins (Sîrbu), Ganea – Vînă (Doicaru), Nedelcu (Dican), Grameni – G. Iancu, Rivaldinho (Alibec), Grigoryan (Stoian). Rezerve: Ducan – G. Buta, Sîrbu, Dănuleasa, Dican, Radaslavescu, N. Popescu, Al. Stoian, Doicaru, Alibec.

Partida a fost condusă la centru de Marcel Bîrsan, ajuta la cele două tușe de Vasile Marinescu și Mircea Orbuleț, arbitru de rezervă fiind Sorin Vădana, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Cătălin Popa și Ioan Alexandru Corb. În ceea ce privește observatorii, aceștia au fost: Octavian Șovre  (FRF) și Florin Bătrânu (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

 

 

Galerie foto (40)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite