Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou început pentru Școala Gimnazială „Alexandru Mocioni” Birchiș

Un nou început pentru Școala Gimnazială „Alexandru Mocioni” Birchiș
Comentează 0

Școala Gimnazială ,,Al. Mocioni” Birchiș a accesat un proiect deosebit de important în valoare de 451284 de RON, făcând parte din PNRR numit PNRAS cu scopul prevenirii și reducerii abandonului școlar. Contractul a fost semnat în aprilie 2024, urmând ca activitățile cu elevii să înceapă în data de 1 octombrie 2024.

Acesta se întinde pe parcursul a 24 de luni, proiectul fiind structurat pe mai multe capitole de finanțare: cheltuieli pentru servicii și bunuri, cheltuieli cu subvenții, ajutoare și premii, cheltuieli de natură salarială, cheltuieli privind activitățile de finanțare a cadrelor didactice, cheltuieli pentru mobilier și mici lucrări de amenajare și cheltuieli de digitalizare.

Din grupul țintă fac parte elevii de gimnaziu, părinții lor și cadrele didactice. Activitățile propuse sunt deja stabilite: orele remediale care vor avea ca scop îmbunătățirea rezultatelor școlare și a rezultatelor la Evaluarea Națională. Tototdată, aceștia au activități extrașcolare (excursii) și de consiliere, iar în timpul orelor remediale vor beneficia de o masă. De asemenea, cadrele didactice vor participa la cursuri de formare care vor gestiona problema abandonului școlar.

Școala va fi dotată cu aparatură electronică în valoare de 96000 de lei și mobilier și lucrări de amenajare în valoare de 45000 de RON.  Elevii cu merite deosebite și cei aflați  în risc de abandon vor beneficia de ajutoare și premii cu o valoare de 27000 RON.

La finalul proiectului școala are ca obiectiv reducerea abandonului și creșterea ratei promovabilității și a mediilor de promovare a elevilor de clasa a VIII-a care fac parte din grupul țintă, fiind un proiect așteptat cu mult interes de toți cei implicați în el.

 

Natașa Roman

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite