Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teatrul românesc în doliu: marea actriță Ileana Stana Ionescu a plecat dintre noi

Teatrul românesc îmbracă din nou haine de doliu. Marea actriță Ileana Stana Ionescu a plecat dintre noi. Avea 87 de ani.Tristul anunț a fost făcut pe Facebook de Teatrul Național. 

Teatrul românesc în doliu: marea actriță Ileana Stana Ionescu a plecat dintre noi
Comentează 0

„Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în “Școala femeilor” de Molière. În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - „Troienele", Doica - „Medeea" de Seneca în „Trilogia antică", regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - „Iolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - "Micul infern" de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013).

Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!”, anunță Teatrul Național.

Născută la 14 septembrie 1936 la Brad, Ileana Stana Ionescu a fost una dintre cele mai talentate actrițe ale generației sale.

Sursa foto: europafnm.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite