Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Târgul educației – ediția 2024

Târgul educației – ediția 2024
Comentează 1
Prima zi din cadrul Târgului educației – ediția 2024 s-a încheiat.
Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Arad cu sprijinul și în parteneriat cu Consiliul Județean Arad - prin Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și cele două universități arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, târgul ofertelor educaționale și-a dovedit impactul asupra publicului prin prezența unui număr excepțional de elevi și profesori.
Peste 2000 elevi absolvenți ai claselor a VIII-a și cei ai claselor a XI-a și a XII-a și-au manifestat interesul pentru exponatele prezentate la cele 60 de standuri, având posibilitatea de a fi informați cu privire la oferta educațională prezentată de unitățile de învățământ, dar și de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, structurile M.A.I. și MApN, cele din cadrul Ministerului Justiției și de către câțiva agenți economici.
Evenimentul a fost presărat cu momente culturale diverse, fiind organizate și desfășurate, totodată, ateliere de lucru cu elevii, respectiv antrenamente de autoevaluare în alegerea traseului școlar și al carierei, oferite de către psihologii și consilierii școlari ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad. Consiliul Județean al Elevilor Arad a organizat, de asemenea, ateliere de activități pentru elevi, având un stand expozițional special amenajat în cadrul târgului.
„Inspectoratul Școlar Județean Arad transmite mulțumiri pentru sprijinul și colaborarea acordate în organizarea Târgului ofertelor educaționale pentru elevii absolvenți Consiliului Județean Arad, Primăriei Municipiului Arad, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și celor două universități arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad.
Succesul acestui eveniment se datorează implicării și dedicației colaboratorilor noștri, dar și a celor 60 de unități de învățământ, instituții publice de stat și private prezente cu stand la acest eveniment. Parteneriatul nostru solid a fost esențial în crearea unei experiențe deosebite pentru tinerii absolvenți, oferindu-le acces la oportunități valoroase și informații esențiale pentru viitorul lor educațional și profesional.
Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de elevi încă din prima zi a târgului și îi așteptăm cu nerăbdare și în ziua de mâine. Am încercat ca fiecare zi de târg să aducă noi oportunități și provocări, cadrele didactice și elevii prezenți la standuri oferind vizitatorilor posibilitatea de informare, dar orientare vocațională”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Marius Göndör.
 
Ioana Camelia Moler
 
Foto: Anelise Albac
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite