Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de amenzi aplicate în perioada minivacanței

În perioada 15-18 august, în minivacanța ocazionată de sărbătoarea creștin ordodoxă Adormirea Maicii Domnului, peste 100 de polițiști de la toate structurile, suplimentar față de efectivele zilnice, au fost în stradă, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în locurile aglomerate, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

Sute de amenzi aplicate în perioada minivacanței
Comentează 0

Polițiștii rutieri au acționat în zonele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, precum și pentru fluidizarea circulației, pe principalele artere din municipiu și județ. Au fost organizate, zilnic, acțiuni, în urma cărora au fost sancționați 608 participanți la trafic, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 265.000 de lei. Dintre aceștia, 325 nu au respectat regimul legal de viteză. Au fost reținute 30 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare. Au fost testați, pentru consum de alcool și droguri, 425 de participanți la trafic. 13 persoane sunte cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Cu îmbibații alcoolice foarte mari, de 1,67, respectiv 1,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, au fost depistați doi arădeni, de 31 de ani fiecare, în timp ce conduceau autoturisme pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu, în noaptea de17 spre 18 august a.c., și în următoarea noapte.

Din nefericire, în ziua de 18 august, a fost înregistrat un accident cu consecințe grave. Din cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 29 de ani, din Iratoșu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709/C, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat în coliziune cu un pom. În urma impactului, bărbatul și-a pierdut viața, iar o femeie și doi copii minori au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un bărbat de 27 de ani, din Șeitin, a fost reținut de polițiștii Secției 1 Vlaicu, și ulterior arestat preventiv, de magistrații Judecătoriei Arad, după ce, la data de 15 august a.c., ar fi deposedat prin violență, de 900 de lei, un bărbat care a retras banii de la un bancomat din municipiu.

Un bărbat de 53 de ani, din Arad, a fost depistat și reținut de polițiști, pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Acesta, în dimineața de 17 august a.c., ar fi sustras un autoturism din curtea unui depozit de materiale de construcții de pe strada N. Lenau, din Arad, pe care l-ar fi condus până pe str. Vântului, unde l-ar fi abandonat. Bărbatul a fost depistat la scurt timp după comiterea faptei, testarea cu aparatele din dotare indicând o îmbibație alcoolică de 1.09 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză nu deține permis de conducere.

Alți 5 bărbați au fost reținuți, în această perioadă: 2 de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Subatanțe Periculoase, pentru cotrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă, fără drept, și alți 3, de polițiștii Serviciului Județean Poliție Transporturi, pentru furt calificat.

La evenimentele cu public numeros, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

În această perioadă, au fost emise 3 ordine de protecție provizorii, pe numele a trei bărbați din Arad, Ineu și Chișineu-Criș, pentru violență în familie.

„Mulțumim cetățenilor care au respectat legea, pentru ca minivacanța să fie un prilej de sărbătoare pentru toată lumea”, spun reprezentanții IPJ Arad.


Scrie un comentariu

trimite