Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad: „Centura de sud a municipiului, aproape de finalizare”

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad:  „Centura de sud a municipiului, aproape de finalizare”
Comentează 0

Construirea centurii de est a municipiului, inclusiv cele două obiective de referință – podul peste Mureș și pasajul de cale ferată – se apropie de final. Constructorul estimează că lucrările sunt realizate, în prezent, în proporție de 80%. Termenul de finalizare a proiectului este ianuarie 2025. Valoarea lucrării este de peste 300 de milioane de lei.

                „Am fost prezent astăzi la Fântânele, pentru a vedea stadiul lucrărilor la Centura de Est a municipiului. Aradul este un județ și un municipiu de tranzit, principala poartă rutieră de intrare în țară, dinspre Europa de Vest. Prin finalizarea întregului inel de centură, tot traficul de tranzit va ocoli municipiul. Acesta este obiectivul direct al proiectului, dar eu cred că prin realizarea acestei centuri, comuna Fântânele și sudul municipiului vor avea oportunități multiple de dezvoltare economică, de atragere a noi investitori, care astfel vor fi conectați la principalele artere rutiere, drumurile naționale, autostrada, drumul expres Arad-Oradea, totul în proximitatea municipiului. Prin intensificarea activității economice în zona Sânicolaul Mic-Fântânele și crearea unui pol economic au de câștigat și comunele Frumușeni sau Zăbrani”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.  

Centura de est a municipiului are o lungime de 11 kilometri și cuprinde un pasaj de trecere peste calea ferată Arad-Timișoara și un pod peste Mureș (la Fântânele, spre Vladimirescu). Odată cu finalizarea lucrării, va fi asigurată legătura între drumurile naționale, Arad-Timișoara și Arad-Deva, dar și racordarea la autostradă Nădlac-Arad-Timișoara. Odată cu finalizarea lucrării, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ din țară care va avea un inel de centură complet.

Galerie foto (79)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite