Primăria Chișineu-Criș a finalizat deja câteva investiţii și are un al doilea set de proiecte depuse pentru finanțare (FOTO şi VIDEO)
Schimbarea orașului Chișineu-Criș se vede de la o zi la alta, prin ceea ce administrația locală realizează prin proiectele de modernizare care se implementează aici. Am putea spune că orașul a intrat pe o linie ascendentă a modernizării încercând să se alinieze orașelor în plină modernizare. A trecut un an de zile de când primarul Flavius Chereji conduce destinele orașului Chișineu-Criș, iar acest lucru se vede prin schimbările în bine care au avut loc în acest an de foc, am putea spune, pentru fiecare primar nou. Dacă ar fi să facă un bilanț a ceea ce s-a realizat și a proiectelor depuse pentru orașul Chișineu-Criș, noul primar ar trebui cu siguranță să întocmească o listă, pentru că sunt multe și mai ales mari, dar care în perioada următoare vor duce la o schimbare totală a orașului.
Unul dintre proiectele îndrăznețe este construirea unui spital nou, de care este stringentă nevoie în zonă, rețele de apă și canalizare, școli reabilitate și multe alte lucruri de care am amintit în articolul trecut. Dar iată că drumurile noastre au ajuns din nou la Chișineu-Criș și am dorit să vedem ce noutăți ne aduce administrația locală a orașului. Primarul Flavius Chereji era într-o mică ședință operativă pentru că sunt multe lucruri de făcut, mai ales în acestă perioadă când se depun și proiecte pentru investiții, sunt multe lucrări începute care necesită o atenție permanentă atât din partea primarului, a viceprimarului cât și a consilierului primarului pentru că toți trei sunt mereu pe teren, dar la urma urmei doar așa se poate face o administrație eficientă.
„Am reușit să realizăm ceva și acest lucru se vede prin lucrările care erau foarte necesare așa cum a fost decolmatarea canalelor colectoare de ape pluviale din jurul orașului, care înainte erau o mare problemă. Lucrările de reabilitare a conductei de aducțiune și a stației de tratare a apei au fost finalizate și mai sunt câteva de care poate acum nu-mi aduc aminte, însă important este faptul că am rezolvat problemele. În ultima perioadă am realizat două parcuri pentru copii, unul la Nădab și unul în zona ANL-urilor în oraș și am montat 47 de limitatoare de viteză pe străzi atât la Chişineu-Criș, cât și în Nădab. Ne-am asumat de asemenea și toaletarea arborilor de pe strada înfrățirii și a gării și totodată am plantat 70 de puieți de arbori din specia tei, mestecăn și alți arbori ornamentali, iar în această lună vom primi de la ROMSILVA 250 de puieți din specia stejar pe care îi vom planta cu copiii din orașul Chișineu-Criș. Acum se lucrează și la reabilitarea și modernizarea școlilor cu clasele I-IV și V- VIII din Nădab, unde avem reabilitare complectă cu schimbare acoperiș, fațadă, cât și la interior unde avem probleme la tavane din cauza acoperișului. Tot la Nădab am reabilitat la interior și exterior clădirea vestiarelor de la terenul de fotbal și am alocat bani pentru construcția unei tribune cu o capacitate de 100 de locuri, urmând să reabilităm apoi și clădirea pentru arbitri. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, pentru racordarea la rețeaua menajeră, Primăria și Consiliul Local al orașului au hotărât ca primăria Chișineu-Criș să suporte cheltuielile de branșare și racordare până la limita de proprietate a locuințelor, venind astfel în sprijinul cetățenilor.
Săptămâna aceasta urmează să înceapă lucrările și pentru înlocuirea conductei de canalizare pe centrul orașului respectiv de la podul mare până la Primărie. Un alt proiect în lucru este zona de promenadă din oraș, respectiv în piața Avram Iancu, unde lucrările avansează și sperăm ca în luna decembrie să se finalizeze și acest proiect. Este un proiect de suflet pentru noi toți, dorindu-ne un loc de recreere pentru mame și copii, pentru tineri și cei mai în vîrstă, ținând cont că este în centrul orașului. De asemenea, avem depus pe AFIR (fonduri europene), un proiect în valoare de un milion de euro pentru construcția a 9,6 km drumuri agricole care vor deservi producătorii agricoli din Chișineu-Criș și Nădab. Tot mai mult ne impune Uniunea Europeană să construim drumuri agricole pentru a degreva drumurile naționale de utilaje agricole pentru eliminarea pericolului de accidente și mai mult pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli locali. Mai avem depus un proiect pentru reabilitarea totală a liceului Mihai Veliciu și urmează depunerea unui proiect prin Agenția Fondului de Mediu (AFM) pentru reabilitarea totală a liceului tehnologic din oraș. Avem acolo o bază foarte bună de aceea ne dorim reabilitarea clădirilor, urmând să facem demersurile necesare pentru reînființarea școlilor profesionale tehnice, iar în acest sens am purtat o discuție și cu Ministerul Învătământului referitor la redeschiderea unei școli de meserii, având în vedere că este o criză acută de meseriași cum sunt strungarii, frezorii, sudorii, mecanicii de utilaj greu etc. Prin Programul «Anghel Saligny» am depus un proiect pentru reabilitarea canalelor pluviale, accese și trotuare în tot cartierul Pădureni, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 17 milioane lei + TVA. Prin Administraţia Fondului de Mediu vom depune un proiect de finanțare pe fonduri europene care va cuprinde 10 stații de încărcare pentru mașinile electrice. Ne dorim totodată și un oraș verde fără noxe, astfel încât să avem un oraș cât mai curat și nepoluat. Sunt proiecte mari care se vor derula pe o perioadă de timp mai mare sau mai mică dar fără de care nu putem să modernizăm orașul nostru, pentru că dincolo de aceste lucrări, trebuie să ne gândim la viitorul orașului și al copiilor noștri”, a declarat primarul Flavius Chereji.